Alla hjärtans dag!

Idag är det Alla hjärtans dag och jag har fått en väldigt fin och god chokladask av T som han köpte hem från Belgien! Kan nog säga att jag redan är tokig i belgisk choklad… hur ska det gå!!??

 

Idag har vi gjort Del 3 av vår läkarundersökning och nu ska ”bara” försäkringsbolaget bestämma om de vill försäkra oss. T:s kontrakt är klart och det innebär att vår första pre-visit resa kommer närmare och blir nog v 10. Snart kommer även proceduren att välja bostad att börja och jag ligger som vanligt steget före och har gjort en ordentlig undersökning på Belgiska bostads sidor och sammanställt ett urval som speglar vårt önskemål väl.

 

I fredags hade vi två mäklare på besök. Vi tänkte att vi bjuder in två att presentera sitt sätt att arbeta och vad det ska ha betalt. Helt klart jobbar de två vi valde att titta på olika! Det ena var en man från en av Sveriges ledande mäklarkedjor och det andra är två kvinnor som lokalt driver en mindre byrå med goda referenser. Ja, valet var hur enkelt som helst! Det blir det två kvinnorna för där fanns ett väldigt genuint intresse av att sälja vår bostad som ett unikt objekt! De jobbar på ett annorlunda sätt mot mannen från den ledande mäklarkedjan som mest utstrålade att han ville tjäna pengar… Det vill givetvis de andra också men vi går på magkänslan och personkemin! Sedan skröt han med att deras firma säljer mest i området, är utsedda till årets mäklare 2008 osv. och allt detta utan att vi frågat om något sådant. Kvinnorna sa inget sådant utan det kom först när vi frågade och då poängterar de att de inte säljer mest i området (skulle ju inte gå när de bara är två) men utan att skryta kom det fram att de säljer till det högsta kvadratmeter priset. Låter ju toppen! Nu gäller det bara att städa, fixa och få igång försäljningsproceduren och sedan hålla tummarna!

 

Annars tar jag det superlugnt, går inte att göra så mycket då ena armen inte funka som den ska och mest gör ont… Så ikväll blir det Melodifestival, läsk och Nacos!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: