Korkat…

Kan man bli trött för mindre??? Ringde Skattemyndigheten för att beställa T:s personbevis (nr 120 med alla relationer på engelska underskrivet och stämplat, ni vet). Efter sjuttielva knappval och telefonkö kommer jag fram till en man som inte kan hjälpa mig för han får inte stämpla!!! Stackare!!! Han kopplar mig till rätt person men där är det för många i kö (eller så har de fullt upp med att stämpla!)… så jag ombeds ringa igen! Men då kommer jag väl till en som du igen, säger jag (en som inte får stämpla!)? Ja, säger han, risken är stor men ring vid 08.00 för då är köerna mindre.

 

Ska det vara så krångligt att få rätt personbevis? Ja, ja ringer väl i morgon igen och försöker vid 08.00. Sedan ska ju allt göras igen i juli för mig och J… Helt otroligt korkat.

Annons

6 svar to “Korkat…”

 1. Carina Says:

  hihi, svensk byråkrati när den är som bäst ;-) Har förresten för mej att jag hört att det är lite småkrångligt med lite allt möjligt i Bryssel också, typ att fixa ett telefonabonnemang och sånt. Men det kommer ju inte bli några som helst problem för Er med Dej i familjen, Du ser ju till att det blir fixat helt enkelt!

 2. Brysselkakan Says:

  Jo, tack det har redan börjat märkas att det är krångligt i Bryssel oxå!!! Man måste tex ha sitt namn på dörren för det kommer en polis (!) och kollar det. Så det är jätteviktigt med den namnlappen! Vårt hyreskontrakt ska skickas till någon myndighet för registrering, besiktningen av lägenheten ska oxå registreras osv. Så jag kommer nog tycka att vi i Sverige har det bra!

 3. Syrran Says:

  Hehe, telefonköer kan göra att man har lust att skälla ut personer man inte känner och helst kasta ut telefonen genom fönstret dessutom. Den agression man bygger upp medan man väntar borde man använda till något produktivt istället, typ putsa fönstren eller sortera sladdarna bakom tv:n eller vad säger ni?

  • Brysselkakan Says:

   Jo, man blir irriterad på någon som inte gjort något, bara gör sitt jobb! Men idag kom jag fram! Fast då behövde jag inte bli kopplad vidare för hon som svarade fick stämpla! Bingo!

 4. anne Says:

  Men vad var det där för knepigt folk du fick tag på? Jag ringde Skatteförvaltningen i samma ärende för dotterns amerikanska pass nyligen men det var raka rör. Låt vara att hon i telefonen kanske inte stämplade men intyget kom som det skulle i posten några dagar senare. Eller är er folkbokföringsadresse en komplicerande faktor?

  • Brysselkakan Says:

   Känns som man spelar på Lotto när man ringer Skatteverket, FK med flera! Har man tur får man tag i någon som kan sin sak!!! Men helt otroligt frustrerande…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: