Gissa om jag var arg??!!

Ja, jösses vilken morgon… idag skulle jag åka med J till skolan för att fika ihop med nya svenska föräldrar. Efter att haft det liiite stressigt kom vi i alla fall iväg till spårvagnen i tid och hann också med den. Jag köpte i början veckan ett kort för tio resor med spårvagn/buss och bara åkt två gånger innan så jag körde ner mitt kort i läsaren. ”Bad card” stod det i displayen, vad betyder det? Försökte igen, samma sak. Ja, ja tänkte jag får väl fixa det på en lite större station där de har kundtjänst. Några hållplatser längre fram stiger då fem kontrollanter på och givetvis har de absolut ingen förståelse för mitt problem, lyssnar inte ens utan jag ombeds stiga av med dem och om inte så tillkallar de polis… så jag stiger av och får lämna en mycket upprörd J kvar för att han ska hinna till skolan. Jag försöker återigen förklara för dem men de säger att de inte förstår engelska fast det säger en av dem på perfekt engelska… han tar mitt id och mitt busskort och stoppar i sin ficka och börjar fylla i en massa digitala saker på sin lilla apparat. Ignorerar mig totalt. Sedan ska jag fylla i ett papper och eftersom allt är på franska och jag inte förstår så frågar jag och då helt plötsligt har han lärt sig engelska och kan förklara! Han blir märkbart förvånad när jag har en belgisk adress. Sedan får jag en faktura på 84 €. Gissa om jag var väldigt upprörd! Framför allt deras mycket otrevliga uppträdande kändes väldigt kränkande. Sedan kommer nästa spårvagn och jag stiger på ihop med alla dessa kontrollanter och ska då betala men eftersom jag bara har en 20 € sedel och föraren inte får ta emot större än 5 € sedel får jag stå där och räkna ihop alla mina mynt för att få ihop 2 € till ny biljett sedan ska den korkade kontrollanten kolla även den biljetten. Ja, jösses!

Väl hemma mailar jag vår relocation dam och berättar vad som hänt och hon blir väldigt upprörd. Så här ska det inte gå till! Jag hade ju ett giltigt kort och då ska jag inte behöva böta för jag kan ju inte rå för att det inte funkar… tydligen har de helt enkelt utnyttjat min okunskap och att jag är invandrare… så fräckt! T kollar även med HR på hans jobb och de säger samma sak. Även J, som pratade med några på spårvagnen efter jag fått kliva av, får bekräftat att så här får de inte göra. Så på måndag ska relocation damen ringa och se till att detta löser sig. Så hjälp mig att hålla tummarna så det löser sig!!! Vill verkligen slippa betala 84 € och kan komma massor av saker jag hellre lägger dom pengarna på!

Annons

4 svar to “Gissa om jag var arg??!!”

 1. Cathis Says:

  Hej Lisa!

  Det lät inget vidare det där. Hoppas det löser sig.
  Nu är vi hemma igen och vi längtar redan tillbaks till landet.
  Må så gott och hälsa killarna.

  Cathis & co.

 2. annieverse Says:

  Fyyyy vilken upplevelse, tycker verkligen synd om dig som behövde gå igenom sånt skit!
  Hoppas det löser sig – men det borde det ju – pengar fanns ju på kortet!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja precis! Och nu när jag pratat med flera och även J har gjort det så verkar det som de helt enkelt har passat på att lura mig som inte vet hur det funkar… Tydligen är väldigt många här negativt inställda till expats, vi anses vara superrika och sno bra jobb och höja hyror mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: