Ska det vara så svårt???

Ska det vara så svårt att väja??!! När man gå i Bryssel och möter någon eller några så väjer de ALDRIG! Om man gå ikapp någon, de hör att man är bakom, vänder sig om och ser mig men väjer ALDRIG. Det spelar ingen roll om det är tjejer, killar, män, kvinnor, barn eller äldre; alla agerar likadant! Hur kommer sig detta? Har de aldrig fått lära sig hyfs? Man har god lust att bara braka rätt in i dem med ett högt EXCUSE-MOI! Det är lite lustigt för de tackar när man håller upp dörren, de tilltalar mig med Madame, man duar inte någon man inte känner osv, men just detta med att väja verkar de helt missat!

Har varit på franska idag och hade att räkna till tio i läxa (och lite annat som jag inte riktigt hunnit med). Har kört stenhårt med 1-10 i helgen och kunde det som rinnande vatten! Här ska jag visa läraren tänkte jag! Jo, men blev hon imponerad? Nä, hon frågade bara om jag inte kunde räkna längre… snacka om att bli nedtryckt…

Annons

2 svar to “Ska det vara så svårt???”

  1. Karin Says:

    Jag upplevde när jag var i Bryssel att de flesta har ett lugnare tempo än vadvihar och kanske är mer i sig själva vilket gör att de tycker att den som har brottom får veja ..

  2. Brysselkakan Says:

    Nä, jag vet inte om jag håller med! De stressar på som sjutton, speciellt i trafiken där det tutas konstant! Jag tror mer att det handlar om att de inte lärt sig att man väjer. Det spelar ingen roll om det är när man strosar på stan eller power-walkar, de bryr sig inte helt enkelt! Men det ligger nog i den lite mer franska kulturen för det är mycket som det bara rycks på axlarna åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: