1:a advent

Min fina adventsljusstake från svenska Rotor!

Min fina adventsljusstake från svenska Rotor!

Så var det då första advent. Och även om jag har väldigt svårt att fatta det så har jag ändå gjort vad jag kunnat för att få lite adventstämning här hos oss! Stjärnan är uppsatt, adventstaken stod tänd till frukosten i morse, ljusslinga i buskarna på terrassen, bakat saffransmuffins osv. Men det känns väldigt konstigt… ännu värre måste det vara för de som försöker fixa advent i varma länder!

Men detta med adventljusstakar, är det typiskt svenskt? För nu när T och jag gick vår sväng på kvällen bestämde vi oss för att räkna adventljusstakar i fönster vi gick förbi. Hade då vår runda, med alla hus vi går förbi, legat i Stockholm hade det nog varit omöjligt att räkna ljusstakarna men vi kom upp i hela, håll i er, två!!! Och en stjärna! Uppenbarligen ingen tradition här inte. Och när jag tänker efter så finns det inga adventstakar i butiker här bara en och annan stjärna av papper. Så nu funderar vi på om det bor svenskar där vi såg adventstakarna!

Söndagen har varit lugn annars, vi skippade julmarknaden, inte på grund av vädret som ändå varit bra idag, utan för vi inte hade lust helt enkelt! I ställer har T jobbat (vad ovanligt!!!) och J gjort läxor (inte heller så ovanligt!). Och jag har börjat slå in julklappar. Kan tyckas som en enkel sak men det tar mer tid än man tror och varje paket måste ju få lite omtanke!!! Och idag blev det inte traditionell söndagsmiddag (PizzaHut) utan det som kanske är näst vanligaste när det gäller söndagsmiddag: Tacos!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: