Oj, oj mycket att göra!

Till och med vår termometer ser frusen ut idag...

Till och med vår termometer ser frusen ut idag...

Sista dagen här i Bryssel innan vi far mot Sverige för julfirande, så idag är det packa som gäller. Borde varit klar men är absolut inte det och måste också köra någon maskin med tvätt så det gäller att ligga i idag. Så med tanke på det så skulle jag inte gjort som jag gjorde nyss… la mig på spikmattan, satte klockan att ringa efter 15 minuter som vanligt MEN sedan tryckte jag på stäng av, rullade av spikmattan och somnade… ja, ja vaknade 9.15 så ingen större fara och eftersom jag har stränga order från min kära man att inte gå ut och gå (det är superhalt ute) så gör det inte så mycket.

Behövde nog sova lite ändå med tanke på vad jag gjorde i går kväll/natt! Vi hade ju 7 personer på middag och det var trevligt. Sedan skulle de beställa taxi för att ta sig till sitt hotell och efter mycket om och men kom de fram till ett taxibolag och de hade 2 (!!!) timmars väntetid! Då var klockan redan 23.15… så vad att göra? Jo, den som inte druckit öl (jag då) fick helt enkelt köra dem och eftersom de var 7 så blev det två vändor. Ingen större fara MEN det snöade igår och frös på. För min del var det lugnt, vi har ju bra vinterdäck på vår bil och som svensk kan man ju köra vid vinterväder också, men alla andra som var ute och körde hade uppenbarligen inte vinterdäck och körvana vid vinterväder… tänk er glashala vägar med gatsten under och sommardäck! Jo, det gick både hit och dit för det flesta och Bryssel är väldigt kuperat så vissa gator var helt igenkorkade av bilar som stod på alla möjliga håll… tur att jag hittar rätt bra för det blev att improvisera rejält för att komma fram. Men de som var ute och körde tog det verkligen lugnt, kröp fram men med sommardäck finns det inte så mycket annat att göra och ändå gled de mest runt!

Förövrigt är det otroligt lugnt ute idag och jag tror många stannat hemma idag just på grund av vädret, det går helt enkelt inte ta sig till jobbet för vissa idag. När T körde till jobbet var det nästa helt tomt ute på vägarna, skolan som ligger mittemot verkar ha väldigt få barn idag och jaghör väldigt mycket mindre tutande utifrån idag.

Idag snöar det inte här, solen skiner från blå himmel och det är ca 4 minus nu. Så ett underbart vinterlandskap över Bryssel idag!

Annons

2 svar to “Oj, oj mycket att göra!”

  1. jaglovisa Says:

    Ja, ibland är det i alla fall en fördel att vara svensk! Här hade vi -23,5 grader i morse … Huvva! Man håller sig gärna inne då …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: