Nu är vi i Sverige!

Igår åkte vi då till Sverige. Morgonen började inte riktigt som tänkt för jag vet inte hur min hjärna funkade när jag la mig kvällen innan men jag ställde aldrig larmet… vaknade 04.50 ändå (som tur var). Men tanken var ju att vi skulle åka vid fem men så blev det inte… så straxt innan sex satt vi i bilen och for iväg! Resan gick bra och vi upplevde sol, snö, modd, torra vägar, bilköer osv. Spolarvätska fick vi fylla på så många gånger att jag tappade räkningen till slut. I Puttgarden lastade vi bilen med öl, vin och lite annat som går åt i jul och så vidare med färjan mot Danmark. Vägarna var fortfarande bra och vi körde över Öresundsbron och in i Sverige! Och då var det plötsligt nästan snöstorm… det snöade ymnigt och vägarna var helt vita med ca 5 cm snö och det gick i 40 km/h… Som tur var så släppte det straxt utanför Lund. Cirka en mil innan vi var framme i Växjö panikbromsade en bil framför oss och vi andra tre som låg bakom fick bromsa, alla gled runt men tack vare att det inte var möte gick allt bra! Skulle ju bara fattats att man krockat när det var så kort bit kvar och vi kört 125 mil. Så mysigt att träffa C & C!

Idag har C, J och jag varit på stan i Växjö och shoppat lite och T, C och de små var och åkte pulka. Nu ska vi straxt njuta av god middag men just nu myser vi med glögg!

Annons

2 svar to “Nu är vi i Sverige!”

 1. jaglovisa Says:

  Välkomna tillbaka till ett snöstormigt sverige … här uppe börjar jag redan ledsna på snön och framför allt på minusgrader -29 häromkvällen!
  Skönt att resan gick bra!

  • Brysselkakan Says:

   Tack, jättemysigt att vara här och jag njöt av att strosa runt i butiker med min allra käraste väninna!
   Jo, jag önskade ju mig en vit jul men tänkte inte på att man måste köra omkring på snöiga vägar… fast det var nog tur att vi körde igår för idag har det varit snöstorm i Europa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: