Kvitton och åter kvitton…

Idag har vi ägnat dagen åt att föra in kvitton i vår bokföringsfil. Vi bokför allt vi köpt och alla inkomster i en väldigt strukturerad Excel-fil ordnat efter diverse kategorier. För min del var det bara december 2009 men T har inte gjort något sedan februari 2009… så han håller på än! Väldigt bra att se vad man lägger pengar på, kan inte säga att vi blivit snåla sedan vi började med detta 2005 men mer medvetna om vad vi lägger pengar på. Apropå spendera, i morgon börjar rean här! Gissa vem som ska ner på stan?! Kanske, kanske jag får med mig T! Enligt lag här i Belgien får man inte rea innan första öppna dagen efter 1 januari, dvs i morgon. Idag är det absolut helstängt dock, till och med jourbutikerna är stängda och nästan alla restauranger också. Fast i går var vanlig vardag, folk jobbade och butiker var öppet som vanligt till och med IKEA.

På söndag är vi inbjudna till en granne ”for a drink”, de har en tradition på vår gata så det blir nog många och kul att de tänkte på oss. Så just nu funderar jag på vad jag ska ta med för vi kunde, om vi ville, ”bring something Swedish”… jaha, hur svårt var det då? Funderar på kladdkaka med vispgrädde, kanske inte ursvenskt men enkelt, har inte lust att fixa halva söndagen… eller har någon något annat förslag?

Nä, nu ska jag vika lite tvätt, inte kul men nödvändigt!

2 svar to “Kvitton och åter kvitton…”

 1. jaglovisa Says:

  Rea är roligt förutom om det är tjockt med folk förstås. Hoppas du hittat något fint!
  Ta med risgrynsgröt! Mmm!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, det var en bra idé! Men det finns ett problem… finns det grötris här i Bryssel? Ingen aning, faktiskt! Men jag tror jag har kommit på en superbra idé!
   Rean var inte så full av folk trots allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: