Trevlig förmiddag och besviken son…

Har just kommit hem från en givande förmiddag. Den började på ISB, J:s skola klockan 8.45. Då skulle vi gå igenom de karriärstester som alla i år 10 på skolan har gjort. Utförliga kunskaps- och personlighets tester som ett företag som heter Stepone gjort. I en timme får vi en utförlig genomgång av resultatet och tips och rådgivning inför J:s framtida val till först IB-åren och sedan universitet efter det. Mycket intressant och värdefullt.

Efter det blev jag upphämtad av E på skolan och vi åkte först till en stor sportaffär, Decathlon, där E köpte diverse saker och blanda annat skidglasögon. När jag bara räknat ut hur jag ska få över bilden från telefonen till datorn ska ni få se hur snygg hon var då! Sedan vidare till MediaMarkt och efter det till IKEA för lunch och lite annat (jo, jag veta att jag var där i tisdags…). Det är mycket behändigt, förutom att det är väldigt trevligt också, att vara iväg med E som talar flytande franska! Så nu har jag skaffat kundkort på sportaffären! Vi har haft en mycket trevlig förmiddag ihop, pratat mycket givetvis och också lyckats införskaffa födelsedagspaket till E:s yngsta dotter. Men man ska väl förena nytta med nöje, eller??!!

Talade nyss med V, han var liiite ilsk… någon ”kompis” har stulit hans nästan nya Galvin Green jacka hemma i V:s lägenhet… han fick den av oss i höstas och den kostade 2 500 kr! V blev väldigt glad för jackan och hade inte förväntat sig att få den. Så jag förstår att han är arg och besviken. Ska man inte ens kunna lita på vänner, undrade V. Nä, tydligen inte, trist men sant. Men han skulle sprida ut att han inte accepterar detta bland kompisar och, vem vet, den kanske dyker upp. Det är en ganska ovanlig jacka så den som snott den lär synas om han går runt i den! Och då blir inte min son nådig, det kan jag lova. Men tyvärr är den nog redan såld och borta för alltid. Det som förvånar mig med sådana här saker är att föräldrar till dessa ungdomar inte undrar vart ”Kalle” fått sin dyra jacka ifrån… men äpplen faller väl inte långt päronträdet…

Annars vräker regnet ner idag, verkligen spöregn i massor… undrar om inte snön i Sverige är bättre ändå… man blir ju inte plaskvåt av den!

Annons

4 svar to “Trevlig förmiddag och besviken son…”

 1. Caroline Says:

  Skulle nästan vilja byta väder med dig, skulle gör vad som helst för en plusgrad eller två. Läste jag fel på vädret idag eller har ni över 20 grader?Här ”hemma” har vi cirka 10 minus och lite snöstorm då och då. Sugen på att byta?

  • Brysselkakan Says:

   Nä, inga 20 grader inte men det vore ju skönt! Nä, idag har det varit några plus, regn och lite snö nu ikväll, stora, stora blöta flingor som smälte bort direkt!
   Snöstorm kan jag vara utan, speciellt som det blir kaos här så fårt det snöar… men spöregn och blåst är inte kul det heller… Så vi hoppas på sol, eller?
   Saknar dig! Sköt om dig!

 2. jaglovisa Says:

  Det är helt sjukt att kompisar ens kommer på tanken att göra så mot varandra. Det är ju inga vänner. Hoppas att det kan reda ut sig. Jag skulle vara så tokarg … Men det hjälper tyvärr inte att gå runt och vara arg … Hur som Ikea är alltid roligt … kan tänka mig att det blir ännu roligare när man inte bor i Sverige! ;)

  • Brysselkakan Says:

   Visst är det sjukt!? Han gillade verkligen den jackan och uppskattade så mycket att få den, trodde väl aldrig att han skulle få en så fin jacka och så snor någon den… FY!
   IKEA är alltid mysigt, man känner sig lite som hemma (fast varuhusen här är mindre, vissa saker finnns inte) och deras Swedish shop är toppen; svenskt godis, köttbullar, saltade räkor, knäckebröd, Ballerina osv. Det är rätt lustigt att man, när man bor utomlands, längtar efter saker man kanske inte ens åt i Sverige! Helknäppt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: