Man kan bli galen för mindre…

Ibland kan jag bli helt galen på byråkratin i detta land… Vi har VOO som leverantör av vårt internet, ni minns säkert allt strul vi hade med det i höstas… och det kommer en faktura från dem varje månad, inget konstigt med det. Fast denna månad så hade vi tydligen uppfyllt kraven för något som heter Zoomit, det är som e-faktura i Sverige, så smidigt tänkte jag! Men inte alls… då fakturan är i T:s namn kunde jag inte bekräfta den när jag var inloggad på vår internetbank. OK, jag fixade så även T kunde logga in, inga problem! Jo… för då är det så att banken har T:s dubbelefternamn registrerat och VOO har bara hans ena efternamn… Men om jag loggade in med en kod på Zoomit så skulle jag kunna ändra det, koden var det som motsvarar det svenska OCR-numret. Funkade det? Nä… Kollade med banken som hänvisade mig till VOO, ringde dem och kom inte ens vidare i deras menyval då allt var på franska… Men jag måste ju på något sätt betala fakturan!!!!! Och visst vet jag summan, deras kontonr men jag måste ju också ha motsvarigheten till OCR… så igår gav jag upp och mailade T:s fantastiska sekreterare D och givetvis fixade hon detta åt mig!

Så idag inser jag ännu en sak… Vår elleverantör Electrabel dra varje månad ett schablonbelopp och i februari stämde de av och vi fick en skyhög faktura på det vi var skyldiga, 905 €. Kollade med D och den skulle dras via autogiro precis som vårt schablonbelopp och sedan tänkte jag inte mer på det. Så idag skulle jag kolla upp en annan sak på internetbanken och inser att banken inte har godkänt denna autogirobetalning då den ju var mycket högre än vad som var vanligt till Electrabel… och den fakturan skulle vara betald 28 februari! Så jag har just skickat ett nytt mail till D och hoppas verkligen hon kan lösa detta åt mig på måndag för precis som med VOO så behöver jag ju motsvarigheten till OCR-nummer…

Jag lovar att D ska få ett STOOORT påskägg med svenskt godis till påsk! Det är hon absolut värd efter allt hon hjälpt oss med!

Annons

4 svar to “Man kan bli galen för mindre…”

 1. jaglovisa Says:

  Jisses! Verkar otroligt krångligt! Hopaas det löser sig med alla nummer hit och dit … Nu blev jag godissugen igen… hmmm, tur jag inte har något! ;)

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det hoppas jag oxå! Kan bli helt galen på sådant här krångel, man har ju autogiro för att slippa bry sig!

   Och vet du vad? Jag har inte ätit godis sedan 9 januari! Åt så mycket i julas att jag tröttnade och det var väldigt lätt att sluta, är inte ens sugen på choklad!

 2. Brysselkakan Says:

  Jag är mest förvånad över att det gick så lätt!!! Är ju inte ens sugen på godis så nu ska jag bara sluta med torkad frukt och nötter oxå! Kanske därför det gick så lätt med godis…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: