Beijing del 7

Att flyga från Bryssel till Beijing tar ca 11 timmar… otroligt lång tid och vi bestämde oss tidigt att inte sitta i ekonomiklass så länge utan istället flyga Business. Dyrare, ja, men med facit i hand väl värt det och så sjönk ju priset med massor av Euros när vi ändrade datumet, så i slutändan kostade det inte så mycket mer än Ekonomi. Fast jag vet inte riktigt om jag vågar berätta hur bra det var… risken finns ju att någon tror jag är en sån där som ner på vanligt folk… fast jag är ju vanligt folk!

Det finns ju vissa fördelar med att flyga Business! Tillgång till lounge innan avgång (med fri dricka av olika slag och styrka, mat, frukt och chips), mer benutrymme, maten serverad på riktigt porslin under flygturen, flera maträtter att välja på, stolar som går att fälla ner helt så de blir sängar, bredare stolar, riktiga kuddar och täcken, toppen service mm. Helt klart går detta att vänja sig vid! När J och jag flög hem var till och med transferbussen en speciell för Business, med finare säten och kuddar, de andra stackarna fick stå i en buss… Och vi åkte cirka 30 minuter…

Vi väntar i loungen på att vårt plan ska avgå.

Tofflor på så vi inte ska frysa om våra små tår när vi flyger.

Svårt att välja...

Och så vin- och spritlistan. Tur att inte A och V var med för de hade betat av hela listan ;-)

Förrätt nr 1 följ av nr 2. Notera duken!

Sallad och bröd.

Huvudrätt följt av glass och frukt, ostbricka och så choklad till kaffet.

Kan ni er geografi? Ser ni Öresundsbron? Vi flög längs Sveriges kust ända upp till Stockholm! Och det var klart hela vägen.

Till och med toaletterna är bättre i Business, lite större och med trevliga tillbehör. Mellan varje besökare städades de också så det blev aldrig sunkigt där.

Antagligen åt J för många av de goda frallorna till middagen för när det var dags för frukost fanns det inte så många... så när vi väl landat fick det bli en hamburgare på KFC. Klockan 05.00 på morgonen!

Hmmm... toan på planet var trevligare... som tur var så fanns det "vanliga" toaletter också!

2 svar to “Beijing del 7”

  1. annieverse Says:

    Vi har lyckats uppgradera oss några gånger via makens insamlade poäng, och det jag uppskattar mest med Business är nog att man kan fälla sätena så att det nästan blir sängläge. Guld värt vid långflygningar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: