Funderingar kring gardiner…

Jag är inte så där väldigt mycket för gardiner, gillar när ljuset får flöda in fritt i mitt hem. MEN gardiner kan ju också ha en praktisk sida… Tex vill jag ha mörkt när jag sover så därför har vi gardiner i sovrummet som är fodrade med mörkläggningstyg. På nedre våning, där vi spenderar mest tid har näst intill fönster utmed hela långsidorna på det 110 kvm stora rummet. Mot gården ingen insyn och det hade väl varit ok mot gatan också om det sett ut så här åt båda hållen.

Men detta är vad som finns utanför åt det andra hållet…

Och snart blir det mörkare tider och de som bor där lär se rakt in hos oss väääldigt väl… Så min plan är någon slags tunna gardiner som släpper igenom ljus men gör att de inte lika väl ser oss. T och jag har ihop klurat ut hur vi ska kunna fästa upp skenor för gardinerna, de kommer sitta i underkant på de spirorör som finns ovanför fönstren. Så nu ska jag ”bara” fixa gardiner… Några tips? Vill ju inte att det ska se ut som jag hängt upp något bara för att slippa insyn, det ska vara snyggt också!

Annons

4 svar to “Funderingar kring gardiner…”

 1. annieverse Says:

  Har inga bra förslag, vill bara säga att det är härligt med så stora fönster som ger rymd och ljus :-)

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är det! Men jag känner att en del av de mindre trevliga gubbar som bor i huset mittemot kollar på oss… och att ha persiennerna nere hela tiden tar ju bort allt ljus så något måste upp!

 2. Pernilla Says:

  Spets!!! Varför inte svart spets? Jag älskar spetstyg. Fast det kanske ger för romantisk känsla? Fast till det coola stora rummet kunde det vara läckert! Jag menar biljardbord och spetsgardiner, oslagbart! :):):)
  Annars nåt vitt tunt tyg med tryckt eller vävt mönster. Vitt tyg ger ju nästan mer ljus än inget tyg.
  Apropå din kommentar hos dig så har jag varit med om samma, att alla tyckt att jag offrat mig för mannens karriär men vi har verkligen varit ett team. Medvetet valt att jag skulle vara hemma med barnen och flytta till en stad där jag inte hade något jobb för att han skulle kunna ta ett stort jobb till sin firma. Jag VILLE det. Det var inte ett dugg uppfoffring. Endast en stor ynnest. Sen att jag kanske missat några år med arbetskamrater och sånt det är väl baksidan men allt man gör har ju baksidor. Det gäller ju att se att man kan välja. Har man valt något är man inget offer. Så enkelt. Men folk är enkelspåriga när det gäller det mesta…! :)Man ska göra som ALLA andra annars är man konstig. Jag skulle absolut ha följt med mannen på utlandsuppdrag. Vi var nära att hamna i USA men så blev det Kiruna. Vi var en jobbsväng i Singapore innan barnen också.

 3. Brysselkakan Says:

  Hmmm… svart spets låter rätt bra! Ska i morgon till en helt underbar tygaffär här i Bryssel, Les Tissus Chien Vert (den gröna hunden). De har våning efter våning av all slags tyg! Det som inte finns där finns nog inte alls. Och som pricken över allt så är miljön oslagbar! Ska försöka ta foton när jag är där! Bland annat så är alla klippborden gamla biljardbord!

  Här är deras hemsida:
  http://www.chienvert.com/

  Skönt att det finns fler än jag som lever ett liv de valt! Utan att bry sig om vad andra tycker är rätt eller fel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: