Spöregn, värk och äppelpaj

Vaknade i morse och kände att detta blir en skitdag… inte bara för att det spöregnade ut, utan för att kroppen värkte från topp till tå med varierad styrka… Så det är den gamla sketna fibromyalgin som bestämt sig för att hälsa på… Låg kvar, blundade mest, medans T ordnade frukost åt oss. Kände att jag nog ville blunda hela dagen kanske, men det går ju inte. Efter frukost masade vi oss ut i regnet och ner till marknaden för att handla frukt och grönt, skönt att T hängde med som bärhjälp för jag orkar inte lyfta alls idag… det är helt makalöst att kroppen kan bli så seg, så trött, så orkeslös… väl hemma gjorde jag ändå en äppelpaj, mest på ren vilja för jag var så sugen på det! Med svensk vaniljsås från Ekströms!

Världens godaste äppelpaj!

Men sedan har jag mest legat i soffan, läst lite men mest blundat. Det känns som jag behöver det idag, blunda alltså! Orkar inte med för mycket sinnesintryck när värken är så här intensiv, kanske det är därför blunda känns bra.

Tänkte också tipsa er att kolla antingen på repriserna eller på Svt Play av gårdagens Här är ditt liv. Tror inte alla vet vem Lena-Maria är, men för mig är hon inte okänd, har gått kyrkans barntimma ihop med henne, gått på samma högstadium och gymnasium och hon var i många år ett vanligt inslag i min värld, en person som jag såg dagligen. Minns också hennes bror väl men då en kille med ljust hår i mängder! Det var mindre av den varan nu. Hur som helst ett sevärt program om hur man inte ska låta så triviala saker som att man saknar armar hindra en från att ha ett underbart liv! Jo, för Lena-Maria har inga armar och bara ett och ett halvt ben!

8 svar to “Spöregn, värk och äppelpaj”

 1. Lotta i Svängsta Says:

  Blev bekant med Lena-Maria i gårdagens ”Här är ditt liv”. Log, tittade genom tårar och beundrade. Mycke sevärt och tänkvärt.

 2. Annika Says:

  TACK för tipset om programmet. Vet du, fick en minnesbild…var detkanske så att det visades ett program om lena-maria då vi var små? Jag minns ett sådant, och jag tror det hette ”maria har inga armar”. Är det samma tjej??
  Ska absolut kolla in Här är ditt liv nu!
  HOPPAS du känner dig bättre idag!!

 3. Annika Says:

  WOW! Trodde väl det!! jag minns det faktiskt. Otroligt nog!
  SKA titta på Här är ditt liv…
  Skönt att du mår bättre!!

 4. Karla Says:

  Skulle man kunna få receptet på denna äppelpaj? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: