Belgiskt väder!

Idag har det varit mycket belgiskt väder! Vi vaknade till genomgrått, trist… och sedan blev det värre med sånt där fint, fint duggregn. Mer grått och rått… MEN så vid halv två-tiden spricker himlen upp, solen tittar fram och under eftermiddagen är himlen blå och solen skiner. +22 på terrassen. Så jag rensade det sista ogräset i landen på terrassen. Skönt att vara av med det men allt som växer i gruset är kvar… lämnar nog det till T!

J kom hem med foton från skolfotograferingen idag, riktig bra bilder! Förra året var vi inte nöjda alls och jag frågade på skolan hur vi skulle göra om vi inte ville ha dem, för jag ville ju inte betala för något som var dåligt. Men de var gratis! Ingår liksom. Liksom fin kalender, årsbok och annat. Men så är terminsavgiften gigantisk… fast den betalar ju inte vi, som tur är!

Annons

6 svar to “Belgiskt väder!”

 1. jaglovisa Says:

  Härligt med blå himmel – det har det varit här också. Men kyligt. 0-gradigt imorse. Burrr!

 2. Annika Says:

  Låter lite som vädret här. Fast jag tror ni har mer regn än vi under höst och vinter.

  • Brysselkakan Says:

   Kanske… men belgarna klagar över sitt väder något enormt, att det regnar jämnt, att det är kallt på sommaren. Men jag vet inte vad de jämför med! Italien kanske?
   Visst regnar det ibland fast inte värre än i Sverige, det regnar sällan en hel dag och aldrig som i Sverige där det kan regna i 3 veckor och man ser inte solen under den tiden. Så är det aldrig här. Och sommaren är varm, väldigt varm.
   Hur det är jämfört med er vet jag inte, när jag varit i USA och kring där du bor har det varit sol och varmt! Alltid!

 3. petchie Says:

  Ha ha, jag tror att det var februari 2007 som vi (i Bryssel) hade 9 soltimmar – NIO timmar sol på en hel månad (ok, den kortaste)!! Så visst kan det vara grått och regnigt i Bryssel också men jag tycker att Bryssel har oförtjänt dåligt rykte när det gäller vädret. Man kan inte jämföra Belgien med Spanien, Italien eller Grekland men folk gör gärna det – iaf de som kommer därifrån som bor här… Jag brukar säga att det är ingen som tvingar någon att bo i Bryssel men jag antar att folk föredrar lönerna här framför lönerna i södra Europa…

  • Brysselkakan Says:

   Nä, precis! Många jämför med södra Europa men om jag som svensk jämför med Sverige så är det helt klart bättre här. Och idag skiner solen! Hoppas den gör det hela dagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: