Lite till om mina ben…

Skrev ju om mina ben och åderbråcken för ett tag sedan och här kommer lite till. Tänkte berätta om de hemska strumporna…
Kompensationsstrumpor… ja, ni som någon gång haft stödstrumpor vet att de är tajta. Det är absolut inget mot mina strumpor… Lårhöga, tjocka, varma och inga 20- 40 denier här inte… nä mer 400… Riktiga tantstrumpor… Men målgruppen är väl så där 75 plus, så… Rena brottningsmatchen att bara få på dem. Mot kvällen skaver det både här och där. Men värst är att de på något sätt vandrar iväg över foten vilket gör att det i stortårna känns som jag gått i för små skor… Byxor är än så länge inte att tänka på för det är som att ha långkalsonger mitt i sommaren. Shorts funkar inte heller och helt plötsligt har jag mängder av kläder jag gillar som jag inte kan använda längre… Hela min klädstil har vänts upp-å-ned… Tajta jeans funkar inte då strumporna sitter åt så mycket över låren att det hur jag än gör bullar ut ovanför strumporna, ni kan ju tänka er hur märkligt det ser ut med något tajt över! Och inte är strumporna gratis direkt… sådär 890 SEK per par… och då är de inte ens snygga!

Så kjol får det bli. Äger en kjol… så det har varit kjoljakt hela sommaren men jag tar inte på mig en kjol som är kort… minst till knät ska den gå och det verkar inte vara modernt. Sedan klär jag absolut inte i något med lite vidd… så jakten har inte gått bra, tyvärr. Så min gamla jeanskjol, så där 15 år har den hängt med, är den ända som jag gillar. Problemet är bara att den håller på att trilla isär… Jag har lappat och lagat den med åren men det är bara att inse att den inte klarar så mycket mer snart. Men på något sätt måste den räddas och jag har några idéer så vi får se! Ibland är det tur att jag har en gedigen sömmerskeutbildning i bagaget! Sedan har jag ett annat projekt på gång men det får bli i ett annat inlägg!

Annons

4 svar to “Lite till om mina ben…”

 1. Annika Says:

  Jo, jag vet hur de där strumporna ser ut, och vilket elände det kan vara att få på dem. Min moster gick igenom en stor rygg op för 1½ år sen och sedan dess måste hon nästan alltid bära dessa strumpor. Hennes man måste hjälpa henne att få på dem, ibland använder hon sig av ngn slags tång som hon drar upp dem med. Och nej, jag vet…man kan inte jämföra dem med vanliga stödstrumpor.
  Känner för dig, men jag vet att de är bra!

  • Brysselkakan Says:

   Rena brottningsmatchen att få på dem men jag tror jag hittat mitt sätt! Sedan gäller det att få dem rätt uppe vid låren så det inte skaver…
   Tack för omtanken!

 2. Tina Says:

  Man får lida pin för att vara fin… ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: