Middagstips

Middagen idag blev en kär vinterfavorit i lite ny tappning! Istället för fläskkotletter eller karré så blev det lammkotletter. Fick dock ta lite mer av alla kryddorna och marmeladen fast det kan också berott på att jag inte hade köttbuljong utan kalvfond! Eftersom detta är en favorit så åt vi med glupsk aptit! Ganska enkelt att laga då det sköter sig själv när allt väl är i grytan.

Kryddiga kotletter med kantarell och aprikos

Ingredienser
2 dl  grovt hackade kantareller (funkar bra med dem i konservburk)
50 gram  finhackad gul lök (brukar jag skippa då J inte gillar lök)
2 msk  smör
500 gram  magra kotletter
salt och peppar
2 krm  spiskummin
2 krm  curry
2 krm  ingefära
2 krm  mald kryddnejlika
2 dl  matlagningsgrädde
0,5 st  köttbuljongtärning
3 msk  aprikosmarmelad
8 st  torkade aprikoser i bitar

Tillagning
Fräs kantarellen och löken i häften av smöret. Salta och peppra och lägg det åt sidan. Stek kotletterna i resten av smöret . Salta och peppra. Krydda med spiskummin, curry, ingefära och kryddnejlika. Slå över grädden och låt allt koka ihop i någon minut. Lägg över kotletterna och såsen i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och marmelad. Låt grytan koka i 5-10 minuter (brukar bli betydligt längre tid) så att köttet är genomstekt. Avsluta med att röra ner kantareller, lök och aprikoser. Servera med kokt ris och grönsaker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: