Vatten, stan är full av vatten…

Jag vet att jag brukar skriva att det sällan regnar en hel dag här i Bryssel. Att det kanske regnar på förmiddagen men på eftermiddagen klarnar det upp och solen kommer fram. Eller tvärtom. Att det inte regnar i flera dagar som det gör i Sverige.

Nu måste jag ta tillbaka allt det. För det har regnat hela tisdagen och natten till onsdagen. Onsdagen sken faktiskt solen en halv dag men sedan dess har det vräkt ner. Och blåst tokmycket.

Det är så otroligt blött och äckligt ute att man inte vill sätta foten utanför porten. Lägg sedan till att denna stad inte tänkt på att vatten måste rinna bort; det är enorma vattenpölar på gatorna och trottoarerna. Vadarstövlar borde man ha.

Idag på morgonen for T och jag en snabb sväng till IKEA. Som tur är kan vi ta hissen ned till garaget och vår bil och på IKEA parkera under tak och ta trappen upp och behövde inte bli blöta. Lördagar där är helt hysteriska så vi hängde på porten vid 9.00 när de öppnade.

Och det var väldigt folktomt ännu och eftersom vi visste vad vi skulle ha gick det kvickt att hämta våra saker, betala och vara på väg hem igen. Vad vi köpte? Jo, J vill kunna räkna mattetal på någon slags stor whiteboard och eftersom han har ett litet rum fick det bli så att vi byter hans garderobsdörrar till högblanka som det går att skriva på med whiteboardpennor. Enkelt att lösa! Och förhoppningsvis blir det också bra!

Blir lite fundersam över priserna på IKEA här jämfört Sverige… En vara som i Sverige kostar 860 kr kostar här 77 Euro, vilket är cirka 722 kr. Varför är priserna så olika? Lite kan jag förstå att det skiljer men detta är ju cirka 140 kr! Visst står Euron lågt just nu men även om vi skulle säga att 1 Euro är 10 kr så skulle det ändå skilja cirka 100 kr. Sedan kan det vara tvärtom också, att en vara är dyrare på IKEA här jämfört med Sverige. Kan någon förklara?

Glöm nu inte att kika in här under dagen då dagens ämne är Min första kärlek. Det ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: