Snabbt och smidigt!

Sjukhuset 2 Alice, där jag var i går.

Måste säga att den belgiska sjukvården får fler och fler plus av mig! I går var jag hos en läkare jag träffat tidigare, i september förra året, ang infektion (eller vad det nu är) på min tunga. Då det inte ger med sig så bokade jag tid igen. Utan att behöva tjata alls bestämde hon att mängder av prover ska tas. Hon kryssar på massor av ställen på blanketten och ber mig uppsöka ett labb för att få dem tagna.


– Här på sjukhuset? frågar jag.
– Nä, du får göra det i morgon bitti, på fastande mage, svarar hon. Och fortsätter att jag inte behöver ta mig ända till detta sjukhus utan kan uppsöka ett labb nära där jag bor.
– Hur hittar jag ett sånt, undrar jag… varpå hon Googlar åt mig och ger mig adressen till ett som ligger fem minuters promenad från vår bostad.

Så dit gick jag i morse med min lapp. Hungrig… Och fick mina prover tagna och 20 minuter senare är jag hemma igen och får äta frukost!

Istället för Landstingets hopvikta papper med tejp över fick jag ett tjusigt runt plåster! Betydligt mindre skavigt!

Svaren skickas till min läkare som jag ska träffa nästa vecka igen! Snabbt och smidigt!

Annonser

14 svar to “Snabbt och smidigt!”

 1. Ivana Says:

  Hurra för bra vård! Önskar bara att alla människor kunde få det.

 2. Annika Says:

  Låter jättebra. Svensk sjukvård har en hel del att lära och ta efter från utlandet, kan jag tycka.

 3. missjosefine Says:

  Är så glad att jag hittat din blogg, kom för 4 veckor sedan själv ner till Belgien och Antwerpen som Au-pair och kommer troligtvis stanna i ett år. Det här med sjukvården kan jag inte annat än hålla med om, efter två veckor fick jag halsfluss för andra gången i år och efter en vecka började det om på nytt, i 5 månader hemma har jag väntat på att få komma till en speciallist och skulle troligtvis få vänta 1 år på en operation av mina halsmandlar hemma i sverige, igår hade vi tid hos en specialist här nere i Antwerpen och jag kunda få bli opererad idag om jag ville, men sparade dock till efter jul…Hoppas ni får en fin jul hemma i Sverige! :)
  Kram

  • Brysselkakan Says:

   Ja, sjukvården här är fantastisk! Min operation av mina ben, i mars, skulle jag fått betala helt själv i Sverige men här ”ingår” det plus att jag, liksom du, inte behövde vänta flera månader bara för att få träffa en specialist!

   Välkommen hit, ska kolla in din blogg straxt!

 4. jaglovisa Says:

  Det verkar som svensk sjukvård har en del att lära som sagt! Dock är jag glad jag bor i en stad i Sverige som har ett bra sjukhus …
  Hoppas det går bra med alla prover …

 5. Marianne Says:

  Är det privat eller statligt/kommunalt sjukhus? Vi har levt med privat sjukvård nu i 12 år, så vi är hemskt bortskämda. Allt undersöks på stubinen, mycket bra.

  Hoppas nu att de kommer på vad det är så att du blir av med det, och att sönerna kryar på sig!

  • Brysselkakan Says:

   Nu satte du mig på pottkanten! De flesta allmänläkare är privata men hur det är med de större sjukhusen vet jag inte men jag tror de är privata oxå. Om jag tror rätt, här får gärna någon med mer kunskap flika in, så är nog all sjukvård privat. Men det finns ett system med liknande Försäkringskassan, där får man tillbaka stora delar av sina kostnader mot kvitto. Fast att vara med där kostar oxå…

   • K Says:

    Det finns både privata och statliga sjukhus i Bryssel. Edith Cavell är privat och Hopital d’Ixelles är statligt t ex. Övriga praktiserande läkare som inte håller till på statliga sjukhus är privatläkare.

 6. Brysselkakan Says:

  K:
  Ungefär som jag trodde då! Tack för ditt förtydligande!

 7. petchie Says:

  Edith Cavell är vårt sjukhus och där får man inte fina runda plåster efter blodprov ;-) Det jag inte riktigt har förstått är vad som är dyrare på privatsjukhusen, vi får ju det mesta ersatt av mutuellen ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: