Flingor mot min kind!

Det snöoväder som igår drog in från väst över Sverige drog in här också, fast i form av regn. Som övergick till snö igår kväll. Nu på morgonen snöade det lätt och när jag gick min morgonrunda träffades jag av snöflingor i ansiktet! Mysigt!

Tyvärr blir det ju väldigt rörigt här när det snöar och i Uccle, där E bor, kom inte skolbussen fram. Så när hon och barnen väntat i 45 minuter gick de hem. Det är ju sista dagen innan jul idag så det ända de missar är allt kul som händer idag…

Också J är hemma, inte på grund av snön, han åker ju spårvagn och de gick som de brukar. Nä, han vaknade med hemsk huvudvärk och fick krypa ned i sängen igen. Kanske inte så konstigt, efter en vecka med stora prov varje dag så kan det ju lätt bli huvudvärk när anspänningen släpper. Han har i alla fall inte haft exams denna vecka för de är andra veckan nästa termin då höstterminen slutar då. Jo, lite konstigt med det har med antal dagar att göra.

Nu har det slutat snöa och istället skiner solen. Det gör väl att all snö snart smält bort igen. Idag ska jag försöka få lite ordning på de kläder vi ska ha med oss på söndag, vad som behöver tvättas och också hämta upp dunjackor från källaren. Misstänker att jagbehöver hjälp med att få fram lådorna dock…

Annons

4 svar to “Flingor mot min kind!”

 1. Persilja Says:

  Vi var faktiskt i Bryssel omkring mitten av december för några år sen och då var det inte heller nån snö. Men väl väldans mycket ljusslingor och mycket fina klädda granar utanför hotellen och så. Väldigt mycket julstämning trots snöbristen. Fast regn vill man ju slippa. Drar mig till minnes att i hade med oss en svensk briobarnvagn med rejäla hjul och folk tittade uppskattande på vårt lyxåk. Alla andra med barn hade paraplyvagnar.

  • Brysselkakan Says:

   Jodå! Hotellen dekorerar för fullt! Men julstämning? Nä, jag vet inte… för mig är jul så mycket = snö! Så idag när det kom lite snö så känner jag den direkt!
   Kan tänka mig att din Briovagn fick många uppskattande ögonkast! Mest paraplyvagnar här eller en slags vagn som de sätter fast bilbarnstolen i men oxå den är mer av paraplysorten. Och även om inte snön ställer till så kan jag tänka mig att de små hjulen inte alls är kul på de ojämna trottoarerna här!

 2. Annika Says:

  Härligt med snö!
  Men trist med kaoset som följer. Det är ju lite likadant där. Idag öppnar skolorna två timmar senare pga den snö som föll igår.
  Men vackert är det. NU njuter jag av den och hoppas den får ligga kvar till jul, men jag tvivlar starkt på det…

  • Brysselkakan Says:

   Här var skolan öppen idag men jag tror många barn inte kom pga snön. För inte ens alla skolbussar togs sig fram! Vår snö smälter sakta… solen skiner ju. Skulle inte förvåna mig om det blir samma snöande som förra året… då körde vi i vinterlandskap hela vägen till Sverige. Och snöstorm i Skåne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: