Kan man låta bli att andas?

Precis som förra året vid den här tiden så har vi smog, det varnas rejält angående detta. Hastigheterna på vägarna i och kring Bryssel har sänkts för att göra luften bättre. Just det anser många helt onödigt; dels har det ingen effekt på hastigheten då det ändå aldrig går att köra i tillåten hastighet under rusningstrafik, då smoggen givetvis är värst, och så anser många experter att bilar tillför mer om de går lite fortare, dvs mindre utsläpp då. Sedan blir det nog inte bättre av att det är kallt.

Jag kan i alla fall konstatera att luften är otäck att andas… Det ligger som ett dis över staden och om allt beror på smog vet jag inte men det känns rejält i luften ute, så mycket kan jag i alla fall intyga. Helst skulle jag inte gå ut men tog ändå min morgon promenad idag, som vanligt. Ni som tex varit i Bejing vet vad jag menar!

12 svar to “Kan man låta bli att andas?”

 1. Eva Says:

  Oj, jag trodde att det bara var dimma och dåligt väder. Jag ska försöka ta så små andetag som möjligt!

 2. petchie Says:

  Jag h;rde precis det på radion. Men man vet ju aldrig med Bryssel, vad är dimma / grått väder och vad är föroreningar?
  Jag stannar iaf inne och tittar på Grey’s anatomy istället-. Vilken TUR att jag fick låna 3 säsonger av min syster, nu när jag är invalid…

 3. Eva Says:

  Det är säkert en blandning. Just idag är det ju riktigt grått och jag tycker ofta att man känner hur dålig och full av avgser luften är.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, säkert en blandning men idag tyckte jag det var direkt otäckt att andas ute… När T körde hem igår kväll, det var mörkt, så syntes ”partiklar” i ljuset framför bilen… Läskigt!

 4. Eva Says:

  Ja, det är verkligen hemskt! Nu kliar det i halsen på mig.

 5. Eva Says:

  Ja, har du märkt hur svarta vissa kyrkor och andra byggnader är här i Bryssel? Då vill jag inte tänka på hur våra lungor ser ut på insidan…

 6. Tina Says:

  Eller typ i Aten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: