Belgien slår världsrekord!

Idag har Belgien lyckats spöa Irak! I att vara det land som längst tid varit utan regering… Det är idag 249 dagar sedan landet gick till val i juni och sedan dess har det pågått försök att enas och bilda regering. Vilket då inte gått så bra…

Tydligen har flera grupper av belgare sett denna dag som en anledning till fest, läs här och här! E, alias, Tolken har flera gånger skrivit om detta, hon är betydligt mer insatt i frågan än vad jag är!

Ja, vad ska jag säga? Inget förvånar mig längre när det gäller detta land!

10 svar to “Belgien slår världsrekord!”

 1. Ann Says:

  Hej L. Ville bara sända en tanke och hälsning från kalla och snöiga järna.
  Samt tala om att jag skall åka till Bryssel, 29 april över helgen. Vi är ett tjej gäng som åke,r din fd grane på myrstugan M som bodde mittimot dig.
  Vi skall bo på ett hostel som heter SABINA mitt i centrum. Så vi kanske kan ses om möjlighet ges. Hade varit roligt. Nu skall jag fixa smörgåstårta till men A hon fyller 17 så dom kommer väl förbi im kväll och mumsar ”om de två turturduvorna har tid” // kram till er där borta

  • Brysselkakan Says:

   Vad kul! Är vi bara hemma så ses jag gärna! Det är på påsklovet och ev ska vi åka iväg men inte hela lovet, troligtvis är vi hemma den helgen för lovet slutar då.

   Vill ni ha tips om staden? Maila mig i så fall.

   Kram min son från mig! Och gratta din dotter!

   • Ann Says:

    Ja nu har dom varit här …ler det är så härligt att träffa dom. A har mumsat i sig tårta som bara den men V var svår lockad men man kan inte tycka om allt. Det blev så tomt o tyst sen dom foriväg med det är som en virvel vind far fram när dom är här..och plötsligt sååååå tyst. Härliga ungar. Ja tips vill jag gärna ha shopping till rimlig plånbok och mysiga ställen.Men tiden går väl för fort. Kram kram

 2. Fäldtliv Says:

  Hej!

  Jag såga att du har lite frågor och jag vill inte lägga ut allt du frågar om på bloggen, t.ex. var vi bor och vad min man jobbar med. Kontakta mig på pereva@hotmail.com, så ska jag svara på frågorna angående id-kort och annat.

  Mvh

  ”Fäldtliv”

 3. Miss Marie Says:

  Ja, visst är det ganska konstigt att europeiskt land inte har någon regering?! Man undrar ju lite vad som är så svårt…

  • Brysselkakan Says:

   Jo, kan förstå att folk tänker så men om man levt här så inser man varför. För när man ser hur den vanliga belgaren är och agerar så inser man att det inte kommer funka… Och så språken då, ett land med tre språk och alla lika envisa… Tyvärr så är det dessa språkgrupperingar som inte kan komma överens… Alla bråk handlar om just språken.
   Men visst tycker jag oxå att de får skärpa sig snart! Hur svårt kan det vara?!

 4. Annika Says:

  OTROLIGT i ett europeiskt land. Språken ja, jo sånt kan säkert ställa till det i ett flerspråkigt land.

 5. Brysselkakan Says:

  Ann:
  Nä, V har aldrig varit så glad i tårta, inte J heller, kanske mer A (min A) då.
  Jo, det blir tomt när de åkt, det märket vi efter nyår. Jag knopar ihop lite tips framöver, kanske när jag ändå är strandsatt efter operationerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: