Nu har vi anmält

Då vi bor fem minuter från en  polisstation så gick T och J dit för att anmäla rånförsöket. De hade väl inga stora förväntningar men man bör ju alltid anmäla om inte annat än för statistiken. Men polisen tog detta med största allvar. Anmälan gjordes och J fick ett speciellt telefonnummer att ringa om han såg dem igen och också ett anmälningsnummer som han då skulle ange. Om han ser dem och ringer ska polisen direkt skicka en patrull så J kan peka ut dem.

Polisen tyckte också att han skulle uppsöka en doktor för att få armen undersökt och sedan lämna in intyg till dem om de eventuellt hittar dem, vilket ju känns otroligt, och för försäkringen. Vi avvaktar tills måndag med det tror jag.

10 svar to “Nu har vi anmält”

 1. Miss Marie Says:

  Usch, vad hemskt för J! Skönt att polisen åtminstone tog det på allvar, det måste ju få det att kännas lite bättre för honom. Hoppas han repar sig snart, låt honom prata ordentligt om det så han inte behöver hålla nåt inom sig!

  Hoppas ni får en bra helg!

  • Brysselkakan Says:

   Inte kul alls… Han tyckte det var skönt att polisen tog det på allvar oxå. Som tur är så är han inte på den stationen när han åker till och från skolan i alla fall.

 2. Fäldtliv Says:

  Vad tråkigt för din son. Hoppas att han vågar sig ut igen och att de får fast de som gjorde det. När jag blev av med plånboken på spårvagnen och gjorde polisanmälan upplevde jag att polisen tog det på stort allvar. Tre veckor efter min anmälan var gjord fick jag även ett brev hem där man från kommunens sida ville försäkra sig om att jag inte behövde något brottsofferstöd. Den ”lilla” gesten betydde ganska mycket. Det var på sätt och vis ett bevis på att man inte hade glömt bort mig. Hoppas att J också får det stödet från er kommun.

  Hoppas att ni får en trevlig helg trots allt!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, vi blev positivt överraskade! Att polisen lyssnade är, tror jag, en bra del i att komma över det hela. Som tur är så åker inte J från eller till denna station när han ska till eller från skolan, för det hade nog varit värre.

 3. Asa Möllerstedt-Portz Says:

  Usch vad trakigt och otrevligt för er alla! Även om det inte ”lyckades” är det dock för J traumatiskt. MissMarie skrev att det är viktigt att han far tala om det, och det är nog a och o.
  Hoppas ni mar bättre allihopa när allt har lagt sig lite; dig önskar jag ocksa fortsatt bättring efter op´n!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, visst är det viktigt att han får prata men trots att vi är en familj som verkligen gör det om allt så är just J den som väldigt tydligt säger att han inte vill. Han berättade vad som hände sedan vill han inte prata mer om detta med oss, han vill inte vi ska fråga. Och så är det med mycket kring honom. Och detta har vi fått lära oss att respektera, svårt men så funkar J. MEN han har andra sätt; otroligt nära vänner via internet, både svenska och utländska. Så även om inte vi är delaktiga i att prata av sig så vet vi att han gör det.

   Jag blir sakta bättre, det känns så idag i alla fall!

 4. jaglovisa Says:

  Åhhh, förstår du är arg och att J är rädd! Det är hemskt!!
  Hoppas både han och du får hitta något glädjeämne i helgen och att ni snart mår lite bättre!
  Många kramar!

  • Brysselkakan Says:

   För J var det ett bra steg att polisanmäla och bli trodd men det tar nog lite tid innan han känner sig riktigt trygg igen, tyvärr.
   Jag mår bättre och bättre så det går åt rätt håll, helt klart!

 5. petchie Says:

  Hu, vad arg jag också blev när jag läste ditt förra inlägg. BRA att ni polisanmälde!!! Jag tror också att det var ett bra steg för J att anmäla och bli tagen på allvar, jag hoppas att han kommer att känna sig trygg snart igen. Tyvärr har jag hört om många som blivit rånade i Bryssel, en kompis blev av med sin laptop som hon hade haft på lagning och därför hade med sig ute på stan, folk som fått bilrutan på passageraresidan inslagen vid ett röd ljus och väskor stulna.. Jag har blivit fasttagen och tafsad på vid La Bourse sent på kvällen trots att jag var tillsammans med TVÅ KILLKOMPISAR!
  Stor kram och håller tummarna för J!

  • Brysselkakan Says:

   Jag hoppas oxå han kan känna sig trygg snart men inser att det kan ta tid; han var otroligt rädd när han kom hem… Det är ju fyra personer som klivit in i han privata värld och på något sätt förstört den…
   Han lär aldrig mer svar när någon frågar vad klockan är eller liknande…
   Jo, Bryssel har mycket brott av dessa slag. Jag kör alltid bil med handväskan väl gömd, aldrig i sätet bredvid. Vår bil låser sig automatiskt när man kör men rutor går ju alltid att slå sönder…
   Så trist att några få ska få många att vara rädda och misstänksamma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: