Där satt jag som en fågelholk!

Det här med sjukvård i Belgien. Det har jag skrivit om innan och om hur bra och effektiv den är. I onsdags på sjukhuset var allt effektivt och hur bra som helst. Fast det var inte det jag tänkte skriva om!

Nä! För J har sedan innan jullovet haft flera omgångar med fruktansvärd huvudvärk. Vi misstänkte ju migrän och uppsökte vår GP (allmänläkare). Hon tyckte väl inte det lät som solklar migrän utan ville att J skulle notera mer kring sina huvudvärksomgångar och så skulle vi besöka henne igen. Och i måndags hade han huvudvärk igen, visserligen klingade den av fortare denna gången men vi bestämde att gå till vår GP igen. Så i torsdags morse ringde vi och fick tid vid 17 samma dag. T och J åkte dit och hon bestämde att J skulle träffa en neurolog. Hon ringde en hon visste är otroligt duktig på huvuden och, svimma inte nu, vi fick tid dagen efter! Hade aldrig hänt i Sverige, nä där hade vi fått vänta månader. Jag är evigt tacksam för den effektivitet som sjukvården präglas av här.

Så igår var J hos neurologen, T körde honom dit men kunde inte vara med och jag orkade inte som ni säkert förstår. Hem tog han sig själv och det blev ju mindre lyckat med facit i hand…

Hur som helst så trodde neurologen det är migrän men för att utesluta allt annat så ska J göra MRI (magnetkamera undersökning) av hjärnan. Läkaren bad om ursäkt att han inte kunde ordna tiden där och då men gårdagens strejk innefattade bla personal på sjukhus också. Men han skulle ordna det så fort det gick.

Så för en stund sedan ringde neurologen mig. Han hade fixa tid den 31 mars. Han bad om ursäkt att det inte fanns någon tid tidigare men de hade ringt runt till alla sjukhus i Bryssel och  detta var den första tiden som fanns. Själv satt jag väl mer som en fågelholk! Läkaren ringde på en lördag! Han bad om ursäkt att vi fick vänta några veckor!

Behöver jag säga att jag är imponerad!?

2 svar to “Där satt jag som en fågelholk!”

  1. petchie Says:

    Ha ha, visst är det underbart! Något som funkar i det här landet ;-) Själv ringde jag till en sjukgymnast igår – bara typ en månad efter att jag träffat ortopeden om mitt knä (fy på mig!). Ortopeden hade sagt att det kunde vara svårt att få tid eftersom hon är väldigt populär och bra… När fick jag tid? På tisdag kl 17!! Nu hoppas jag bara att hon inte ska skälla på mig för att jag väntat en månad… Har du varit hos en sjukgymnast? Vad har man PÅ SIG? Hon verkade tycka att det var en JÄTTEKONSTIG fråga men kan jag komma i ”jobbkläder”? Tar man av sig? Ha ha, jag vet, kanske jättedumma frågor…

    • Brysselkakan Says:

      Vad du ska ha på dig? Vet inte hur de gör här men släng ner ett par mjukisbyxor i kassen och ta med dig för säkerhets skull! Hon lär ju tala om i fall du behöver ta av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: