Då så!

Yes! Den 25 april åker vi till London i fyra dagar! Hotellet är bokat och i morgon ska jag kika på hur vi smidigast tar oss dit; tåg, flyg eller bil.

Ja, just det! Eftersom vi inte varit där sedan 1996 så behöver jag tips. Matställen, bra shopping och ännu mer bra shopping!

14 svar to “Då så!”

 1. K Says:

  Tåg så klart! Min mans familj bor ju i London så jag är där 5-6 gånger per år och har testat de flesta färdsätt men tåg överträffar allt. Det tar bara 2 timmar och du behöver inte trasportera dig till/från någon flygplats. Rätt billig är det också och du kan ta med dig hur mycket bagage du vill och inget behöver checkas in.

  När det gäller shopping så finns det en ny skitstor galleria som heter Westfields, där kan man lätt spendera en dag eller två. Annars så rekommenderas Portobello Market och Spitalfields market om ni vill fynda second hand. Tror även att J skulle gilla Camden Market. Kan tänka mig att Hamleys på Regent Street borde ha mängder med Lego förresten.

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Något jag ska tänka på när vi bokar tåg?
   Men matställen då?
   Vi ska förresten bo på Central Park Hotel, 49/67 Queensborough Terrace, London W2 3SS (det ligger ”ovanför” Hyde Park).

 2. K Says:

  Just det, TK Maxx och stora Primark på Oxford Street måste ni till också. Galet billigt.

 3. K Says:

  Restauranger är jag lite sämre på. Vi äter oftast bara på pubar eller andra vanliga restauranger eftersom jag alltid åker med min 4-åring.

  Denna har vi varit på några gånger: http://www.rodiziorico.com/. L som älskar kött älskar också denna. De har en stor buffé med alla tillbehör som potatis, ris, grönsaker, frukt, bröd, såser, gratänger, desserter och sedan kommer de ut med olika grillade köttspett och så får man säga vad man vill ha. Det brukar vara kycklinglår, kycklinghjärta, oxfilé, fläskfilé och massa annat. Är man bra på att äta mycket så är denna resto perfekt.

  Det här är nog den bästa sk gastro pub jag varit på i London: http://www.squaremeal.co.uk/restaurants/london/view/80518/The_Eagle

  Wagamama finns lite överallt och är bra om ni gillar asiatisk mat. http://www.wagamama.com/

  Queensway ligger förresten inte så långt ifrån Westfields som ligger vid Shepherds Bush. Det ligger heller inte långt ifrån Kensington High Street som är en bra shopping gata. Ett bra (fast mindre) alternativ till Oxford Street om man inte orkar med alla människor som finns där.

  Jag ska fundera

 4. Brysselkakan Says:

  K: Du är ju en guldgruva! Har redan gjort en fil med alla dina tips i!

 5. anna of sweden Says:

  Så kul! Och så bra att ha något att se fram emot nu när du kämpar med benen!

 6. Linda - Mitt liv i Grekland Says:

  Åh va kul med London, håller med talare ovanför Nandos är ett måste, otroligt god mat, finns i Westfield shopping centret. Wagamama är en japansk restaurang med super god mat. La Tasca är en jättebra spansk Tapas restaurang, missa inte Sangrian där :) …sen tycker jag allt ni ska klämma in en fish and chips en dag när ni är där :)

  Primark får inte missas massa billiga kläder, ligger en på Oxford Street dock är det alltid jättemycket folk där så vässa armbågarna.
  Boots är jättebra för skönhets produkter och billigt. Är ju deras märke som är No7 som är jättebra.
  New Look, en annan bra affär.

  Åh va jag saknar mitt england…!! Jag vill me åka…nuuuu! :)

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Bra tips behöver vi som sagt! New Look finns faktiskt här i Bryssel men antar att de i London är större!
   Så nu kopierar jag dina tips till min London-fil!

 7. Annika Says:

  Underbart! Mina bästa tips (många av dem lånade från eminenta matskribenter, och tillmätesgående bloggläsare) hittar du här.

  Och vad vi sedan gjorde när vi var i London förra året, nästan exakt samma tid som ni (vi åkte dit den 23:e, och hem den 26:e april) det står att läsa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: