Som en färgpalett!

Tänkte reflektera lite bakåt på de senaste två veckorna. På något sätt sammanfatta mina två operationer.

 • Det är väldigt praktiskt att ha en stor stadig handdukstork på väggen precis vid toaletten när man behöver ta tag i något när man ska sätta sig på toan och resa sig.
 • Det är väldigt opraktiskt att ha sovrummet på övervåningen och sedan tre trappsteg ytterligare till toan där uppe…
 • Det här med att behöva hjälp… alltså T har varit jättesnäll, hjälpt mig att resa mig, gick upp den första natten när jag behövde gå på toa, fixar disk och mat (även om just disken tenderar att stå där den står). Men jag tycker det är jobbigt… vill kunna fixa saker själv, vill kunna skutta upp och hämta det jag glömde och inte vara beroende av hjälp… Som tur är så funkar allt bättre efter OP nr2.
 • Sjukhuset har ringt dagen efter varje ingrepp och frågat hur jag mår efter min ”operation”, lite knasig engelska där ;-)
 • Blåmärken har jag haft förr men detta! Trodde inte det kunde bli så många färger på min kropp! Inte konstigt det gjort ont! Förstår ni varför jag hade så ont till vänster på benet!!??

Inser att alla kanske inte är lika facinerade över hur mina ben ser ut... ni får väl låta bli att kolla då! Ni andra kan klicka på bilden om ni vill se bättre ;-)

 • Blåmärkena ska 2 ggr/dag smörjas med en salva, masseras in. Länge. Fan vad det gör ont… Ligger ner och ylar så får T smörja och massera.
 • Jag har numera minst sex små klämmor i titan i mina ben. Man kan säga att jag är mer värdefull än innan ;-) Måste erkänna att det känns lite olustigt att ha metall i kroppen…
 • Att inte få duscha… mindre kul… visst jag tvättar mig med tvättlapp men det känns inte rent.  Idag har jag i alla fall tvättat håret. Alltid något!
 • När man måste sova med tajta strumpor ända upp till ljumsken fryser man inte. Nä, man svettas floder. Förstår ni nu varför jag tjatar om att få duscha? Lakanen får åka tvättmaskin varje dag i alla fall.
 • Om någon av er ska operera benen framöver så skulle jag råda er att klippa tånaglarna. Innan. För det går inte nu…
 • På tv och i böcker när folk är sjuka, ligger på sjukhus och så, då får de choklad och vindruvor. Alla får det. Så är det tydligen inte ”på riktigt”… Inte hos mig i alla fall. Fast vindruvor tål jag inte så de saknar jag inte men chokladen…
 • Narkos rensar näsan från precis allt som kan tänkas sitta i vägen. Har inte andats så fritt på år! Att det sedan ger mig näsblod är en annan sak.
 • Mensen skötte sig bra; absolut inte en droppe under hela onsdagen. Full fart på kvällen igen. Märkligt… men bra! För största delen av dagen var jag utan trosor…
 • Så här efteråt fattar jag inte varför jag var så nervös för att sövas… borde lagt den energin på att vara nervös för all värk… För fy sjutton vad ont jag haft…
 • Tur att vi har en så stor lägenhet; jag sitter 10-15 minuter i soffan sedan går jag en runda runt här. Märker att benen mår bäst så!
 • Nu när jag har mindre värk är jag så himla rastlös… men det är bara att gilla läget! Snart är jag nog helt återställd igen!
 • Sedan andra OP:n är värken hanterbar; det molar, spänner och gör lite ont. Jag blir trött fort men det känns som det sakta blir bättre.

TACK för all support från er, mina kära läsare! Ert stöd har värmt ska ni veta! Ber dock om ursäkt att jag kanske inte kommenterat så mycket hos er men läst har jag!

8 svar to “Som en färgpalett!”

 1. Linda - Mitt liv i Grekland Says:

  Usch det gör ont i mig bara jag kollar på bilden så kan tänka mig hur ont du har!! Skönt att du är på bättringsvägen i alla fall även fast det tar sin lilla tid!

  • Brysselkakan Says:

   Som tur är så har det slutat att göra riktigt ont just där blåmärkena sitter, bara om jag rör vid dem för då gör de ont! Sedan har jag värk på andra ställen istället!

   Men det går framåt! Hoppas jag kan luncha med en väninna i slutet av nästa vecka.

 2. petchie Says:

  Ajajaj, stackaren!! Det är det mest blåmärkiga ben jag någonsin har sett!!! Och så ska de tryckas på när krämen ska smörjas in, ajajaj igen!
  Hoppas att du orkar luncha med mig också nästa vecka, eller veckan efter! Vi har en trevlig pizzeria i närheten av kontoret där de gör goda pizzor och pasta – varit där två ggr den här veckan ;-)
  Kram och krya på dig och benen!!

  • Brysselkakan Says:

   Men det var ju dig jag menade när jag skrev att jag hoppades jag orkar luncha nästa vecka!
   Och jo, det gör ont och nu ska jag straxt ta tag i kvällens smörjning…
   Att det kan bli så många färger på en kropp!

 3. annieverse Says:

  Du milde. Här sackar man efter med bloggläsandet en dryg vecka – det straffar sig, åtminstone när man tittar in hos dig!
  Hoppas verkligen att du snart slipper den eländiga post-operationsvärken, eller att den åtminstone avklingar väsentligt…
  Otroligt ledsamt att höra om sonens upplevelser, förstår verkligen att han måste ha varit rädd och chockad! Har han hämtat sig lite nu?
  Kram på dig!

  • Brysselkakan Says:

   Jodå, jag kämpar på! Efter OP nr 2 är det betydligt bättre än efter OP nr 1, enorm skillnad! Men det gör ont, jag blir trött men det går framåt.
   J gillade inte att åka spårvagn innan och efter rånförsöket har det inte blivit bättre… men som tur är så skedde det på en linje han inte åker dagligen och en plats han inte är på dagligen, tur i oturen.
   Jag kommer maila dig någon dag framöver, har vänner som flyttar till Shanghai!

 4. Annika Says:

  Stackare! Det låter jättejobbigt! Hoppas att det går över så fort det bara kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: