Recept på vår favorit

Här kommer, på begäran, ”vårt” recept på pizzadeg och tomatsåsen.

Tomatsås

I en gryta blandar man en burk krossade tomater, en burk avrunna champinjoner, ett rejält tryck med ketchup, svartpeppar (kan väl vara ett par tsk tror jag) och pizzakrydda (finns på burk bland kryddorna i matbutiken, även här ett par tsk tror jag).

Koka upp och låt småputtra i så där 20 minuter, det ska koka bort vätska men den får inte bli helt torr. Mixa den slät.

Pizzadeg

Detta recept räcker till 2-3 plåtar, beroende på hur tjock botten du vill ha.

38 g jäst
2,25 dl ljummet vatten
4 msk olivolja
0,75 tsk salt
Cirka 6,75 dl mjöl

Rör ut jästen och saltet i det ljumma vattnet, häll i olivoljan och blanda i mjölet.
Låt jäsa i 30 minuter. Dela degen i två eller tre delar och kavla ut till storlek som passar en plåt.
Fördela tomatsås uppe på. Grädda i ugnen i ca 6 minuter på 225 grader.
Ta ut och lägg på mozzarella (vi använder den som finns i fyrkantiga paket á 400 g, den är fastar än den vanliga), ett halvt paket per plåt. Lägg också på, om du vill, tunt skivade tomater. In i ugnen igen till mozzarellan precis fått pyttelite färg. Ta ut och lägg på parmaskinka. Ät och njut!
Fler tips på pizzatopping kan du får hos Annika på Smaskens!

Vill du ha en mer ”vanlig” pizza så lägger du på tomatsåsen men gräddar inte utan lägger på de saker du vill ha på din pizza och överst lägger du rikligt med färdigriven pizzaost. Sedan gräddar du din pizza!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: