Så var det dags igen…

I morgon lär denna stad var lite… rörig. Massiva demonstrationer mot EU-toppmötet som pågår här denna veckan. Folk är hit resta från hela Belgien och troligtvis från andra länder också. Man befarar något liknande som hände i Göteborg 2001, om ni minns… Eller so E sa att det stod i tidningen: Det finns ”element” som de inte har ”kontroll” över…

Inre ringen kring  Bryssel är avstängd, tunnlar är avstängda, lokaltrafiken kommer ha stora störningar och vissa linjer går inte alls.

Mitt i detta bor vi… T kommer jobba hemifrån då han är beroende av tunnlarna för att åka till jobbet eller så skulle han åka rakt igenom det område där de ska utgå ifrån. J måste i princip gå rakt igenom deras planerade väg för att ta sig till spårvagnen. Den går inte från hans vanliga hållplats utan han får gå en hållplats närmare skolan. Att ta sig till skolan med bil lär också bli krångligt då vi i så fall måste ta oss runt deras planerade väg.

Nu har han håltimma på morgonen, ända till 10.35. Eftersom han inte går sista året måste han var i skolan under håltimmar men jag har mailat skolan och informerat dem om att jag på inget sätt och vis tänker låta min son gå i närheten av de demonstrerande. Aldrig! Utan vi kommer försöka få honom till skolan lagom tills hans lektioner börjar klockan 10.35 och hoppas att det kommer gå bra!

4 svar to “Så var det dags igen…”

 1. Miss Marie Says:

  Ja, förstår att du vill hålla honom hemma så länge som möjligt! Låter inte alls särskilt kul det där! Hoppas det verkligen inte blir en upprepning på vad som hände i Göteborg, det var verkligen hemskt.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, vad som hände i Göteborg får inte upprepas…
   Vi gjorde nyss ett försök att komma fram men fick vända, tror vi skiter i skolan idag…

 2. Annika Says:

  Må det inte bli en repris av det som hände i Gbg. det var ju riktigt hemskt.
  Håller tummarna för att lung ska råda. Det enda raka att jobba hemifrån, ja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: