Stor skillnad

Idag var det då dags för J att göra MRI av sin hjärna. Vi for till ett sjukhus vi inte varit på innan, Hôpital Molière, och jag misstänkte att det nog var ett av de statliga sjukhusen.  Efter ett varv med bilen runt sjukhuset för att parkera, vilket inte var så lätt, hittade vi parkeringsgaraget. Där var det i princip tomt, kan bero på att det var gratis att parkera ute på gatan och kostade €2/timme i p-garaget.

Efter lite letande hittade vi rätt avdelning och i en liten lucka i ett hörn satt damen som skötte registreringen. Måste säga att det är stor skillnad mellan standarden på statliga och privata sjukhus. Detta sjukhuset var väldigt slitet. Men det höll på att renoveras. Medan vi satt och väntade hann hela vänthallen bli fylld av stendamm för de borrade i väggarna, det dammade otroligt mycket… stack i ögonen och var otrevligt att andas…

När det var J:s tur fick jag snällt sitta kvar och vänta. Under de 45 minuterna det tog för J att bli klar hann jag med att vara med om ett strömavbrott och sitta bredvid en man som på sin dator spelade musik högt. Otroligt stökigt ställe!

Själva MRI:n var lite halvläskig tyckte J. Mycket ljud och pip, smällar och surr. Nu ska vi vänta på svaret som ska komma ”i nästa vecka”.

Sedan for vi och hämtade pizza och åkte hem. I solsken! Och dagen som började med regn!

6 svar to “Stor skillnad”

 1. Miss Marie Says:

  Hoppas resultatet visar rätt saker! Håller tummarna.

  O angående londonresan, ja det kan nog vara en hel del bröllopstokiga engelsmän o turister i krokarna under den tiden! :)

 2. Annika Says:

  Intressant det där med skillnad mellan statligt och privat, och att skillnaden är så stor.
  NU ska jag hålla tummarna för fina MRI-resultat!!

  • Brysselkakan Says:

   Jodå, väldigt stor skillnad tydligen men sedan har jag från en av mina läsare hört att just detta sjukhuset har väldigt dåligt ryckte… man ska undvika det. Nu hoppas jag väl att de kunde göra en MRI på rätt sätt, bedöma den gör ju J:s neurolog. Som är en privatläkare.

   Jag håller oxå tummarna ska du veta…

 3. Marianne Says:

  Jag håller också tummarna för att det blir ett bra resultat av MRI:n!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: