Lite från London

Sitter och kollar på det brittiska kungliga bröllopet på tv. Jösses vad folk! Jag är glad att vara hemma och kan se detta på avstånd. Idag är det helgdag i Storbritannien, tunnelbanan är stängd, mängder av gator är avstängda och det lär vara kaos. Fast på ett positivt sätt hoppas jag. Vi såg ju mängder av förberedelser inför detta, mycket jippon, mängder av butiker hade erbjudande på grund av bröllopet, restaurangerna hade speciella bröllopsmenyer och hela staden var uppiffad och städad.Tänk att gifta sig med detta stora media uppbåd! Lite speciellt antar  jag.

Kollar också igenom mina bilder från London, sorterar och fixar. Lovar massor av bilder under dagen men först tänkte jag reflektera lite över våra fyra dagar i London.

Väldigt smidigt att åka tåg till London! 10 minuters promenad till stationen, 1 timme och 57 minuters resa och så befinner vi oss i centrala London.

Vi har haft perfekt väder; sådär max +18 och sol men också lite moln. Med andra ord perfekt när man är i en stor stad.

Flaggor, bilder, erbjudanden och väldigt mycket som påminde oss om dagens bröllop.

Vårt hotell var bra, om man tänker i brittisk hotellstandard. Rent, tyst och väl värt sitt pris. Vi bodde straxt intill Victoria station så bra tillgänglighet till tunnelbana.

Jag älskar London! Alla underbara butiker, atmosfären, att kunna småprata med expediter i butiker på ett språk jag behärskar, ja hela staden tilltalar mig! Tänk om jag fick bo här!

Butiker då… Primark var stökigt, rörigt, trängsel och billigt. Köpte dock bara en topp och en handväska till mig men saker till alla tre sönerna. En butikskedja som jag verkligen gillade är Next. Där hittade jag kjolar och ett par linnebyxor. Mango finns ju givetvis i London liksom i Sverige och Bryssel men i London har de även kläder för män. Inredningsbutiker! Mysiga små saker som jag saknar så otroligt mycket här i Bryssel, staden som glömde oss inredningstokiga…

Man får väldigt ont i fötterna av att ta sig runt i en stor stad som London i fyra dagar… men min underbare make masserade mina trötta fötter på kvällarna. Tacksam för det!

Vi har ätit god mat, bäst var den lilla italienska restaurangen, O’Sole Mio, som låg precis bredvid vårt hotell och Byron, som enbart serverar grillade hamburgare i en 50-tals miljö. Men även Nandos gillade vi, snabbmat på ett mycket mer positivt sätt än McDonalds. Underbara brownies serverades på Flatplanet på Great Marlborough Street, nästan intill Liberty. Som förövrigt är ett underbart litet varuhus!

London har soptunnenoja… det vill säga det finns väldigt få och i tunnelbanan inga. Allt detta på grund av terrorister som tycker det är kul att spränga saker och folk i luften. Trots avsaknaden av tunnor (de finns givetvis lite här och där) så är staden ren och fin men nu stod ju bröllopet inför dörren så det kanske var lite extra städat just nu?!

Under våra fyra dagar i London hörde vi sirener från utryckningsfordon sex gånger, samma antal som jag i morse hörde under mina 45 minuters PW här i Bryssel.

Att åka längst upp i bussarna gör att man ser väldigt bra. Vi hoppade helt enkelt på en buss åkte en bit, kikade lite och klev av och tog samma linje tillbaka. Detta gjorde vi flera gånger, faktiskt riktigt trevligt!

Nä, nu måste jag fixa lite till med bilderna så ni får lite att kika på!

Har just insett att Next skickar till Belgien! Och Sverige med för den delen. För endast €5!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: