Jag vet vad jag tycker

Sommarvärme. Öppna fönster. Konsert på torget bredvid. Kikar ut genom fönstret. Nere på gården sitter tre granntjejer och snackar och dricker vin. Inget konstigt med det. Om inte den ena tjejen ammar medan hon också smuttar på ett glas vin.

Helt klart har vi i olika länder olika åsikter om det är rätt eller fel. Jag vet vad jag tycker i alla fall.

6 svar to “Jag vet vad jag tycker”

 1. Cicki Says:

  Fast numera gör man även det i sverige – men jag tycker oxå det känns konstigt…men det har kanske med åldern att göra…

 2. petchie Says:

  Det rekommenderas dock inte att dricka alkohol eller röka under graviditeter i Belgien. Det är samma riktlinjer som i Sverige, att man ska sluta när man är gravid plus att man inte ska röka marijuana / hasch, om det nu var någon som undrade ;-) (från graviditetshäftet jag fick av min gyn vid första kontrollen)

  • Brysselkakan Says:

   Skönt att de i alla fall ger det rådet, att sedan folk inte följer det förvånar mig inte. Belgare har ju lite svårt med allt möjligt sånt; bilbälte, cykelhjälm, bilstolar, röka bredvid småbarn, parkera där man ska mm.

 3. Asa Says:

  Det pagar tydligen en diskussion i Sverige f.n. huruvida man dricker under graviditet/amning. Tydligen har socialstyrelsen (tror jag det var) gett ok till att dricka 1-2 glas under dessa ”tillstand”. Läste nagon krönika i Expressen där en journalist försvarade en mamma som rakat ut för en kypare som inte ville servera henne vin da hon hade sin baby med sig….. Vi börjar kanske bli gamla, men jag har fortfarande definitivt den uppfattningen att man KAN försaka alkohol under denna tid (och annars oxa för det mesta…). Roligt att ha tappat sitt barn för att man var tvungen att ”oxa som kvinna ha rätt till ett glas vin da och da”.
  Suck!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, jag har förstått att Socialstyrelsen ”tänkt om” men varför våga chansa? Så jäkla jobbigt är det ju inte att avstå under en kort tid i sitt liv. Eller så kan man göra som jag; avstå helt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: