Inte många ord där, inte

Klockan är sådär halv elva på kvällen och det är fortfarande tokvarmt ute… Just nu +26.Ute. Inne är det ännu varmare och sova lär bli klibbigt i natt… I  morgon, eller kanske i natt, ska vi tydligen få regn och det kan nog var rätt skönt, lite svalare luft vore önskvärt just  nu.

Våra gäster hade med sig en fin bukett till mig!

I alla fall så blev det en trevlig lunch på terrassen under parasollen. Det fläktade lite som tur var. Med facit i hand var det tur att T bjöd in en extra gäst, utan honom hade det blivit rätt… tyst. De andra två är från Korea och frun förstår all engelska, har läst språket många år i skolan och bott i USA i flera år men talar inte mycket… hon var tyst och log bara. Kändes som hon hade tråkigt, hon talade mest via sin man och han talar som tur är engelska flytande. För inte tala om hur trist hennes vardag här måste vara…

4 svar to “Inte många ord där, inte”

 1. Fäldtliv Says:

  Den koreanska frun verkar bete sig som jag gör i fransktalande sällskap… Jag förstår mycket, men kan/vågar inte sätta ihop meningar på franska. I de fallen ”talar” jag också via min man och faktum är att det för min del känns ganska bra. Vad jag försöker att säga är att hon antagligen tyckte att det var trevligt även om hon inte vågade prata. Vilken vacker bukett! De är duktiga på det där med blommor i det här landet.

  • Brysselkakan Says:

   Jo, hon sa, genom maken, flera gånger att det var trevligt. Sedan är ju asiater lite sådana att de absolut inte vill göra någon ledsen så om det var sant eller inte är svårt att veta.
   Fast det jag reflekterade mest på är att hon läst engelska från åk 5 i skolan och bott i USA i fem år. Ok, jag pratar inte franska MEN om vi flyttat till Tyskland, jag läste tyska i skolan, och bott där i fem år så hade nog jag talat mer ;-) Jag tror oxå att hon är väldigt ensam här i Bryssel, vilket ju är trist men samtidigt svårt för mig att hjälpa till med när vi inte kan prata med varandra. Tycker lite synd om henne…

   Ja, detta med att binda tjusiga buketter kan de i detta land! Och oftast till löjligt bra pris oxå.

 2. Fina Frun Says:

  vilken trist fru… tur att ni hade annat sällskap också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: