Jag vågar i alla fall!

Det här med att cykla. I Bryssel menar jag då! Flera jag känner skulle ALDRIG få för sig att göra det. De anser att det är LIVSFARLIGT! Ja, jo… Nää! Jag cyklar mycket, nästan dagligen och det funkar hur bra som helst tycker jag.

Man måste bara utrusta sig med en bra cykel, en med bra bromsar för det är backigt här. Och då funkar ju min röda fina svenska cykel bra. Och sedan måste man ha bra benmuskler. Fast det får man ju av att cykla i alla backar. Fördelen med där vi  bor är att det oftast är uppför när jag ska någonstans och då blir det ju också nedför när jag ska hem. Mycket praktiskt att susa nedför när man vill hem fort!

Utöver det så måste man också se till att göra sig bred som en ladugårdsdörr! Det vill säga; Ta plats! Annars lär ingen bilist bry sig om dig eller ta hänsyn, just den biten har de väldigt svårt med. Och så måste man vara bestämd!

Då funkar det bra att cykla i Bryssel!

I Bryssel får man cykla mot enkelriktat, väldigt praktiskt i en stad där det är enkelriktat nästa överallt (kanske lite överdrivet men i vårt område stämmer det väl i alla fall). Och så är det en zon längst fram vid alla trafikljus för cyklister, så dit tråcklar man sig med sin cykel och  så kan ingen bilist köra förrän man cyklat iväg.

 

8 svar to “Jag vågar i alla fall!”

 1. jaglovisa Says:

  Hoppas du använder hjälm … ;-)

  • Brysselkakan Says:

   Jodå, fast ska erkänna att jag glömmer den ibland… har funderat på varför jag har svårt att komma ihåg den, kanske något med att jag inte vuxit upp med att man ska ha den på?

 2. petchie Says:

  Jag beundrar ditt MOD!

 3. Brysselkakan Says:

  Petchie: Ja, det är du ;-)
  Köra bil här får du allt ta tag i tycker, speciellt när du ska forsla runt ett barn i framtiden!

 4. Fäldtliv Says:

  Cyklar gör jag gärna i denna stad, men alltid med hjälm. Innan vi fick vår bil cyklade jag i stort sett överallt. Det gör jag fortfarande eftersom jag är en fegis när det gäller att köra bil… Har du några bra tips på vad man ska tänka på när man börjar köra i Bryssel? Som det är nu kör jag enbart i yttersta nödfall och förbannar min feghet varje dag…

  • Brysselkakan Says:

   Försök börja köra under tider när det inte är så mycket trafik. Och sedan ska du tänka att inget vet att du är svensk, du kör en belgiskt registrerad bil så alla tror du vet vad du gör! Skit i alla andra och kör på ditt sätt, tänk på att de som kommer från höger ALLTID har förtur och kör ut som om du inte fanns. Tutar folk så skiter du i det. Jag tycker det är helt ok, till och med lätt att köra här men allt beror ju på vad man är van vid.
   Så ut där! Det fixar du lätt och efter ett tag kommer du undra vad du var rädd för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: