Tur att man är van

Hade precis somnat när det brakade löst igår kväll vid 23.30… åska, regn och blixtar. Sedan höll det på hela natten med små korta undantag. Och vilka åsksmällar… de värsta gjorde att hela sängen skakade. När jag  gick upp i morse så trodde jag det gett sig men icke. Straxt efter 7.30 brakade det löst igen. Muller och blixtrar har gått i ett hela förmiddagen.

Straxt efter nio såg himlen lovande ut och jag drog på mig PW kläderna. Skulle nog kikat åt andra hållet lite först… fick korta av min tur och efter att stått och tryckt i en port i tio minuter så bestämde jag mig för att där kunde jag ju inte stå och så sprang (!!!) jag hem. Regnet vräkte ner värre än i en dusch med bra tryck på vattnet, det forsade fram längs gatorna och stuprören hann inte med att ta hand om allt.

Och jo, dyngsur är bara förnamnet! Plaskvåt in på bara huden men en varm dusch löste det, måste bara få min skor torra igen.

Det mullrar fortfarande ute men det värsta verkar lagt sig och himlen ser ljus ut om jag kikar åt ”rätt” håll. Sol är utlovat i eftermiddag!

Ja, just det! Glömde nämna att det också blev så mycket vatten på terrassen att det rann in i J:s rum men vi är ju vana!

Annons

10 svar to “Tur att man är van”

 1. petchie Says:

  Helt galet väder! Jag var hos doktorn imorse och kunde knappt höra vad hon sa för regnet regnade så hårt mot takfönstret! Och sedan kunde jag knappt komma hem (med taxi) för gatorna var avstängda… Efter en lång omväg kom jag hem och såg folk som stod och försökte få regnvattnet ur sina bilar!! Det var nog syndafloden som dragit förbi!!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, nog är vädret galet. Det mullrar fortfarande ute men verkar vara på väg bort. Himlen ser i alla fall mer normal ut och jag har just släkt alla lampor inne, de behövdes ju för det blev mörkt av alla mörka moln.

 2. K Says:

  Vad mörkt det blev sedan vid 10-tiden! Det var precis som att det var midnatt. Jag såg inte ens byggnaden mitt emot.

 3. Brysselkakan Says:

  K: Ja, knasigt väder kan man säga och efter åska och regn brukar ju luften bli så där sval och skönt men icke… det är supervarmt och klibbigt ute.

 4. Eva Says:

  Det låter helt sanslöst! Det ska bli spännande att se hur det har gått med vår lägenhet i sommar. Det läckte in i ett av badrummen dagen innan vi åkte till Sverige, men de kunde inte hitta något fel på taket. Det kanske de kan nu… Hur som helst ska det bli skönt att komma tillbaka och få en vardag igen. Semester är skönt, men vardag med rutiner är inte dumt det heller. Vi ses den 10:e!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, du kan vara glad att du inte var här i natt och i morse. Har aldrig varit med om så intensiva åskoväder som det blir här i Bryssel.
   Hoppas ert badrumstak inte läkte in i natt. Vore inte kul att komma hem till.
   Här började de vanliga rutinerna idag, J är i skolan, visserligen som guide men i morgon enligt schema.
   Vi ses den 10:e!!!

 5. Elisabeth Says:

  Helt vansinnigt väder i morse. Becksvart, regn, hagel, åska och storm samtidigt. Ett av träden i trädgården bredvid huset knäcktes och ligger nu framför huset (turligt nog). Är detta normala oväder här i Bryssel eller exceptionella?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: