Feel-good? Nä, inte på de senaste 53 sidorna.

När det kommer till böcker ger jag sällan, om nästan aldrig upp, även de mesta sega ska jag ta mig igenom. Men denna… Igelkottens elegans. Knasigt namn har den också. Lyriska recensioner som: ”Det är så vackert, så feelgood”, ”Läs den och njut”, ”en bok att bli lycklig av”. Nä, håller inte med… En ytters deppig bok tycker jag; en portvaktsfru som älskare konst, musik, filosofi och litteratur och en 12-åring som ska ta livet av sig på sin 13-årsdag. Hur kul låter det? Har verkligen kämpat med den i 53 sidor nu men händer inte revolutionerande inom sådär 10 sidor så ger jag upp.

8 svar to “Feel-good? Nä, inte på de senaste 53 sidorna.”

 1. Katariina Says:

  Håller med dig! Började läsa den på franska men gav upp, kom aldrig in i den. Filmen sägs vara bra men vet inte om jag skulle se den heller.

 2. petchie Says:

  Ha ha, jag läste ut den förra veckan men någon feel-good tyckte jag inte att den var! Först och främst var den alldeles för filosofisk, det kändes som jag läste kurslitteratur på universitetet igen (hade samma upplevelse med norska Sophies värld som kom ut för många år sedan, det var för många grekiska filosofer som jag redan pluggat på statsvetenskapen på universitetet). Igelkotten… blev bättre än i början men nej, inget som jag skulle rekommendera. Bättre att du läser någon annan bok!

 3. Tolken Says:

  Sorry, nörden håller inte med. En av de bästa jag läst. Filmen också. Fast grät gjorde jag ju.

 4. Tolken Says:

  Tja, det beror på vad man menar med bra… Den blir: rörande, lite sorglustig, hjärteknipande, sorglig och en riktigt rolig uppgörelse med den parisiska överklassen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: