Två saker åkte i soporna

Tänkte baka en kaka eller tårta idag, dagen till ära. Fastnade för Pinocchio tårta, en favorit. Plockade fram gamla hederliga ”Sju sorters kakor”. Många ägg… 5 st! Mycket vispande och  fixande och så in i ugnen. Ut kommer en… undertill vidbränd kaka… fattar inte vad som gick fel men i soporna åkte den.

Att jag sedan tappade en av mina kära och flitigt använda Margareta-skålar i  golvet så den gick i bitar gjorde inte mitt humör bättre. Men skam den som ger sig!

Nytt recept Googlades fram, faktiskt Pernilla Wahlgrens recept blev det som jag fastnade för, mest för det var väldigt olika mot det som jag brände. Så en fin tårtbotten står nu och väntar, fram mot kvällen ska vi nog mumsa på den. Funderar på limegrädde mellan. Låter gott mot det söta i själva tårtbottnen.

Annons

2 svar to “Två saker åkte i soporna”

 1. petchie Says:

  Åh nej, vad tråkigt, mest när det gäller skålen :-( Men en orsak att shoppa nästa gång du är hemma i Sverige!
  Och vad bra att Pernillas recept funkade bättre! Jag älskar den tårtan även om vi inte kallar den Pinocchiotårta men Glemmingetårta / Rut Aina-tårta.
  Limegrädde låter väldigt gott!

  • Brysselkakan Says:

   Jo, det får bli ny skål nästa gång jag är i Sverige, tyvärr var denna bara någon månad gammal. Här i Bryssel finns skålarna i de stora storlekarna men inte de mindre. När jag frågade i en butik så var svaret ungefär; – Men vi säljer inte de små för vad ska man ha dem till? Ingen köper så små skålar.
   Nähä… kanske de säljer om de FINNS att köpa?! Konstigt tänk, det är väl bara att testa med några?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: