Mitt beslut

Sedan jag opererade bort mina åderbråck i våras har jag haft så otroligt svårt att motivera mig själv att använda kompensationsstrumporna dagligen. När det är varmt är de otroligt varma att ha på och är det svalare så kyler de. Så med andra ord så är de aldrig komfortabla och uppe på det så skaver de ibland och spänner. Så varje morgon har samvetet och jag en diskussion: ha strumpor eller fuska? Ett ständigt dåligt samvete med andra ord.

Min läkare säger att jag ska ha dem dagligen. Resten av livet… I Sverige råder läkarna 6-8 veckor efter operation och den tidsgränsen är ju passerad sedan länge!

Men nu har jag tagit ett beslut. Jag kommer använda dem när jag flyger eller vet att jag ska stå mycket. I övrigt kommer jag strunta i dem, njuta av att mina ben är snygga igen. Att jag kan ha tajta byxor utan att man ser bråcken igenom. Och om det gör att jag har nya bråck om tio år så får det väl vara så då, får väl operera igen då helt enkelt.

I morgon är det dags för injektioner på de ådernät som finns kvar på mina ben. Tänker inte berätta för läkaren om mitt beslut, tror inte han skulle hålla med! Men jag räknar också med att få ha strumporna dagligen några veckor nu för att den effekt som injektionerna ska ha ska bli bra.

Att jag sedan inte ser fram emot själva sprutorna beror mer på att jag HATAR sprutor. Kan stå ut med att det gör ont, inga problem med det. Men nålar…

2 svar to “Mitt beslut”

  1. jaglovisa Says:

    Hoppas det går bra imorgon! Håller dig i handen i tanken – eftersom jag också hatar sprutor! Hua! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: