Så skyll på björnen

Kommer ni ihåg att jag igår undrade varför man säger att man får ”blodad tand”? J kollade upp det åt mig nyss och det kommer från björnen. För björnar äter inte kött MEN om de någon gång råkar äta det så kommer de fortsätta; de får blodad tand!

I fall ni undrade så vet ni nu!

Annons

8 svar to “Så skyll på björnen”

 1. Camilla Says:

  Hej! Jag hittade din blogg häromdagen och jag tänkte faktiskt googla uttrycket sen du skrev om det. Men nu hann du ju före. För jag lider nämligen av googlesjukan och googlar det mesta man kan tänka sig. Funkar utmärkt för att få veta saker och ting! ;) Och om din besökarstatistik igen en gång skjuter i höjden, så är det således inte heller nåt spöke denna gång. Utan bara ett litet vilset Mumintroll på vift ute i cybervärlden (jag bor i Finland). :)

  Jag gillar din blogg! Och hittade hit när jag sökte efter bloggar som hade nån sorts anknytning till de trakter där vi tidigare har bott. Nämligen södra Holland, där vi först bodde tre år i Maastricht och sedan tre år vid slottet i Mheer i det böljande vackra Limburg under början 2000-talet. Världens underbaraste platser båda två. Så om du vill göra ett Mumintroll lyckligt så ska ni packa in er i bilen och åka till de två platserna och ta en massa foton, som du sen lägger ut på din blogg. :) För jag längtar tillbaka dit var och varannan dag.

  Men nu blir det middag här. Ha det så fint! Jag kommer säkert att titta in här ganska snart igen.

  • Brysselkakan Says:

   Känner igen det där med Google-mani! När vi tex kolla På spåret så googlar jag för fullt för att hittar svar på deras frågor. Om jag inte redan kan dem då.

   De där platserna låter ju mysiga! Här är det alltid tiden som inte räcker till, T jobbar för mycket kan man väl säga. Men jag ska ha det i mitt minne OM vi kommer iväg någon gång.

   Och tack för förvarningen ang statistiken! Och välkommen hit, nya besökare är ju kul och jag hoppas du dyker in här igen!

 2. Camilla Says:

  Menar du att ni aldrig ens har besökt Maastricht…? Schas schas iväg med er genast, för det ligger ju bara en dryg timmes bilfärd från er. :) Beroende på var i Bryssel ni bor förstås. Vi flög ofta från Bryssel när vi åkte hem för att hälsa på släkten i Finland under våra sex år i Holland. Dusseldorf flygplats låg på samma dryga timmens avstånd från oss. Nu bor vi i södra Finland och det tar SEX timmar att köra upp till Österbotten för att hälsa på i vår gamla hemby där. Och då är det bara skog nästan hela vägen. Saknar verkligen det mångsidiga utbudet av utflyktsmål i Mellaneuropa!

  Det tog visst inte så länge innan jag dök upp här på bloggen igen. ;-)

 3. Camilla Says:

  Du får rapportera om roliga platser att besöka i Bryssel då istället. :) Du har nog nämnt några ställen i de inlägg som jag har hunnit läsa hittills, bl.a nåt med choklad… Fast det lär säkert dröja ett bra tag innan vi hinner besöka Bryssel igen. Till sommaren planerar vi att åka till Skottland, där vår 23-åriga dotter studerar sen 3,5 år tillbaka. Med de två yngsta killarna i familjen som ressällskap. Tonårssonen vill inte följa med på Europaresor längre. Du skrev nånstans att ni var unga föräldrar när er äldsta son föddes. Får man vara nyfiken och fråga hur unga då? Jag var bara 16 år när vår dotter föddes. Vi har nu fyra barn och vår minsting är tre år, så vi har lyckats sprida ut dem ganska bra. :) Ha en fin söndag!

  • Brysselkakan Says:

   Ha! Är nog lika dålig på att turista i Bryssel som i övriga delar av landet!
   Jag var 19 år när jag fick A, 21 år när V föddes och så 24 år när ”minstingen” J föddes. Och nu fyller de 24, 22 och 19 i år. Så länge sedan vi hade småbarn här hos oss. 16 år är tidigt men kul att det verkar funkat bra för er.

 4. Camilla Says:

  Ni fick era barn väldigt kompakt då. I motsats till oss som fördelade dem över en tjugo års period. Vi har 6-7 år mellan varje barn, helt planerat. Men alla sätt kan ju vara bra sätt! På sitt sätt. :) Men liite börjar jag nog längta efter den tid när vi inte har småbarn i huset längre. Fast det lär dröja ett bra tag ännu tills dess. Som man bäddar får man ligga. :) Hejsvejs – för nu vill 9-åringen låna min dator en stund.

  • Brysselkakan Says:

   Tur att var och än väljer hur de vill göra. Tätt funkade bra för oss och vi gillar verkligen att vara rätt unga fortfarande nu när barnen är stora.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: