Troligtvis sover alla

Så hur gick det att få iväg J till skolan då? Efter att läst Tolkens kommentar i går så tänkte jag att antingen så är det kaos eller så är det väldigt lugnt. Därför tog jag till en extra kvart för att vara på den säkra sida. Misstänkte redan innan vi kommit iväg att det skulle vara lugnt för allt tutande man hör utifrån varje morgon hördes inte. Och det var ju löjligt lite bilar ute! I alla fall där vi susade fram vilket absolut är en väg som brukar vara proppfull vid denna tiden på morgonen.

Troligtvis så har alla som tillhör de fackförbund som manat till strejk tagit chansen att kunna sova länge idag och stanna hemma. Och en stor del har nog också stannat hemma för att de ”inte kunde komma till jobbet på grund av strejken”. Och visst har det säkert funnits de som har giltig anledning för bussar, tunnelbana och spårvagnar gå nog inte många idag. Vi såg inga i alla fall. Men många tar nog helt enkelt chansen till en extra dag ledigt.

Nu ska jag ut på min PW, får väl se om jag ser något av det trafikkaos som kanske råder lite här och där men jag misstänker att det är lika lugnt på min runda som på vägen till skolan. Däremot är det kallt, kring nollan och nere vid J:s skola fnykte det lite i luften. Och kallare ska det bli i veckan. Burr!

Vill ni veta mer fakta så har Tolken, som vanligt, mer kolla än vad jag har! Och det snöar ute just nu, visserligen bara lite men ändå…

Annons

4 svar to “Troligtvis sover alla”

 1. Marie Says:

  När jag bodde i Paris var det strejk var och varannan vecka! Skönt attt tyskarna inte är lika strejkbenägna!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, var glad för det för det är bara bökigt och ställer till problem. Frågan är vad de får ut av det… Kostnaderna för företag och staten är nog höga en sådan här dag. De flesta ser det nog bara som en ledig dag, tyvärr.

 2. Annika Says:

  Ja, Petra skrev till mig om strejken och kylan.
  Bra om ni inte drabbas så hårt av strejken. Kylan är ju bara trevlig!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, än så länge så har strejken bara betytt mindre trafik, dvs positivt! Kylan är så himla rå här, inte kul alls… men det ska bli flera minus senare i veckan och då blir nog luften torrare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: