Bitande kallt

I morse när vi vaknade var det -7 ute! Svinkallt med andra ord. Sedan gick solen upp och som sig bör så sjönk tempen någon grad. Men klarblå himmel! Körde J till skolan och väl hemma igen så funderade jag på hur mycket jag behövde ha på mig för min PW. Bättre svettas än frysa och eftersom de flesta riktigt varma vinterkläder inte ens kommit ur lådan i källaren denna vintern så tog jag fleecetröjan under täckjackan. Som sagt; bättre att svettas än att frysa!

Jo då… inte svettades jag… fick öka tempot rejält för att inte frysa mycket och när jag väl kom hem så var tårna som isbitar, hakan och näsan iskalla och jag var absolut inte varm någonstans… Som tur är så finns det varmvatten i duschen!

Idag var planen lite ärenden ute på stan men jag tänkte om, visst ser det underbart ut ute men skenet bedrar. Så det blir istället inomhuspyssel idag; mail som måste skrivas, tvätt att vika, bok att läsa och så rör sig ju mina tankar just nu mycket kring mitt lilla stora projekt, vår tavelvägg!

Och så funderar jag på vart januari tog vägen? Gick inte den månaden ovanligt fort?

4 svar to “Bitande kallt”

 1. my Says:

  Ja alltså det är helt sjukt vad slöa vissa myndigheter osv är. Jag ringde precis och pratade med studieadmin på skolan igen för sjuttielvte gången och denna gången brast det helt så jag började gråta och då verkade det som att hon fattade att det var allvar det här. Nu hoppas jag att betygen kommer in och att allt åtminstonde löser sig med CSN. Som det är nu har vi ingen inkomst alls (väntar till och med på att barnbidraget ska bli beviljat, ungen är för fan redan tre månader gammal).
  Den där pappkartongen lät intressant, hur är hyran på en sådan? ;)

  Jobbigt för din son, hoppas det löser sig för honom snarast! A kassan är helt värdelösa när det gäller att vara effektiva.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det är frustrerande… A-kassan kan inte ens säga om de har alla papper de behöver utan i så fall får han ett brev, igen, och så får han vänta, igen…
   Grrr…
   Hoppas det löser sig för dig snart!

 2. Marie Says:

  Samma här! Alfred och jag har nyss varit på promenad och nu ligger han påbylsad i vagnen på balkongen och sover, han sover så himla bra när det är kallt ute!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, de små brukar gilla att sova ute när det är kallt! J kröp själv till vagnen när han ville sova, jag klädde honom och ställde bara ut vagnen så somnade han bums. Och då bodde vi i Östersund!

   PS till Petra: Säg det till din svärmor! Kan tillägga att den ungen aldrig ens haft öroninflammation och bara ätit penicillin en gång i sitt nu snart 19-åriga liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: