Ungefär så

Påskhelg. Ledigt. Inga måsten. Så vad gör man då? Ja, om man får långtråkigt kan ju alltid ni som bor i tex Sverige åka till någon stor galleria, strosa runt bland butiker, ta en fika och ha trevligt.

Men bor man i Belgien, eller för den delen tex Tyskland, så går inte det. För minns ni hur det var på 70- och 80-talet i Sverige under tex påskhelgen? Minns ni hur trist det var och inte ens minsta kiosk eller bensinmack var öppen? Det fanns ingenstans man kunde köpa en tidning, mjölk eller en godisbit. För så är det här… Visserligen varje söndag så man vänjer sig men nu i påskhelgen blir det liksom extra; stängt både idag och i morgon. Inga butiker som drar nytta av att folk är lediga och kunde spendera pengar, inget öppet Ikea att åka till och inga öppna matbutiker om mjölken tagit slut.

Det kräver framförhållning! Fördelen är ju att man kan skrutta runt i mjukisbyxor i två dagar utan att behöva sticka näsan utanför dörren!

4 svar to “Ungefär så”

 1. Miss Marie Says:

  Samma här! Trist, trist. Fiken o restauranger är iaf öppna, så det är ju bra! :)

  • Brysselkakan Says:

   Misstänker att det är mycket stängt här även när det kommer till fik och matställen, i alla fall i morgon. Ibland fattar jag inte vad de tänker med? Stora inkomster går dem förlorade ju!

 2. sofiainengland Says:

  Vad tråkigt! Men som sagt, bra ursäkt att ta det riktigt lugnt och bara slappa. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: