Bilder från vår helg

6 svar to “Bilder från vår helg”

 1. Anne-Lie Says:

  Jättefina bilder!! Var kommer bilderna längst ned ifrån. Har Du något ”bästa tips” i Bryssel. Jag får besök till helgen av några tjejkompisar och har inte spikat programmet ännu :-)
  /Anne-Lie i Waterloo

  • Brysselkakan Says:

   Bilderna längst ner kommer från den underbara tygbutiken Les Tissus du Chien Vert (grön hund). Även om man inte gillar tyg så är miljön fantastisk! http://www.chienvert.com/
   De har en butik i Waterloo också men där har jag aldrig varit så jag vet inte om den är lika fantastisk. Om ni åker till den i stan så missa inte att det är två butiker med kanske 50 meter mellan dem.

   Ang tips så mailar jag dig på den mail du anger när du kommenterar. Senast onsdag!

 2. K Says:

  Vad kul med många bilder! Vad heter trädet du fotade. Har gått och tittat och beundrat dessa blommor i ett par veckor nu men har ingen aning om vad det är för träd.

  • Brysselkakan Says:

   Och det vet jaginte heller. Jag trodde det var Magnolia men de lukatde inget så då går nog det bort. Detta träd står på J:s skola. Annars har just Magnolian blommat de senaste veckorna men de doftar starkt!

 3. Fäldtliv Says:

  Angående trädet är det en magnolia. Det finns många olika sorter och om jag har förstått det rätt blommar de rosa som finns i Bryssel något senare än de vita. Jag köpte en magnolia i Sverige till en vän och den skulle blomma först i juni/juli och var mycket härdigare än de varianter som finns i den här staden. Jag tror att de som växer i parkerna här är praktmagnolior. De som växer utmed en del gator är stjärnmagnolior.

  • Brysselkakan Says:

   Tack för förklaringen! Jag trodde att Magnolia var enbart vit men tydligen inte då! Och tydligen luktar inte alla starkt heller då för det gjorde inte dessa rosa.
   De vita som jag går förbi på min PW dagligen har blommat över nu, redan för en vecka sedan. Och dessa rosa var nog på upphällning också.
   Men vackra är de så länge de varar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: