I påskas bakade ju J och jag chokladrutor i brist på påskgodis och så lovade jag att lägga upp receptet här. Men det glömde jag bort… Som tur är så blev jag påmind idag så här kommer receptet äntligen!
Sega chokladrutor
Ingredienser (1 1/2 sats till en ungslångpanna)
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker eller gör som jag och ta råsocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Gör så här
Smörj och bröa en ungsform med måtten 20*25 cm fast jag använder bakplåtspapper i min långpanna, det funkar bra det med. Smält smöret på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 min. i 150 grader. När den svalnat något skär du lagom stora bitar, vänta inte för länge för då blir det svårt att skära.
Äts som den är eller med vispad grädde om du vill lyxa till det lite.
Receptet kommer från ”Kladdkakor” av Maria Öhrn
02 maj 2012 kl. 11:28 |
Tack! Idag är jag hemma från jobbet med en liten vårförkylning, men så snart jag är på benen igen ska jag provbaka :)
02 maj 2012 kl. 11:31 |
Krya på dig! Har hört att choklad hjälper mot det mesta ;-)