Krångel

När man köper hus lånar man oftast pengar hos en bank. Inget konstigt med det. Det kan vara lite pyssel, man vill ju få bra ränta och banken vill ju veta en del om vem man är.

Lägg sedan till att vi inte bott i Sverige på över tre år… Gör man kreditupplysning på oss så ser det inte bra ut direkt… Intyg från arbetsgivare har vi behövt ordna och sedan vill banken ha kreditupplysning gjord på oss här i Belgien. Och givetvis råkar just Belgien vara ett av de länder som inte samarbetar med Upplysningscentralen (UC) som är det som sköter sånt här i Sverige.

Hur gör man då? I går blev det några telefonsamtal mellan banken, oss och den firma som hjälper oss med skatt och deklaration här i Belgien. Och vi fick reda på att det kreditupplysning inte finns här. Utan man ska av sin bank kunna få ut ett intyg på att man inte är svartlistad.

Så jag gick till banken, förklarade vad jag behövde och de skrev ut två Attestation de solvabilité (givetvis på franska), stämplar och underskrift. Och 60 Euro fattigare gick jag därifrån.

Håll nu tummarna att det räcker!

Annons

6 svar to “Krångel”

  1. Marie Says:

    Men hallå, här har jag missat grejer! Ni ska ju flytta hem! Vilket HUUUUS! Wow, wow, wow! När flyttar ni? Har inte kunnat lämna kommentarer på wordpress-bloggar på ett tag, men nu verkar det funka!

  2. Fäldtliv Says:

    Hur kommer det sig att jag inte blir förvånad över detta krångel… This is Belgium… Hoppas att det löser sig!

  3. Mia Says:

    Blir trött bara av att läsa det här inlägget. Stackars dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: