Mer krångel…

Är det inte det ena så är det något annat… Idag har vi fått reda på att alla betyg och intyg som J:s skolan skickat till VHS antagningen inte gäller. De är korrekta, stämplade, har sigill och är skickade i förseglat kuvert. Så långt är allt bra.  Men de saknar vidimering… Så allt måste in igen och senast 5 juli.

Googlar man ordet vidimering får man nästan bara träffar på VHS, Antagningen och Studera.nu, de är nog de enda i hela världen som använder detta….

Så vad gör vi nu? Ja, just nu jagar jag hennes som sköter detta på skolan, det är helg men jag har hennes hemnummer, sedan får vi väl skicka allt via DHL på måndag så det kommer fram i tid.

Sånt här gör mig så oerhört stressad, man tror allt är rätt och så får man reda på att det inte är så och då ligger man redan efter…

Annons

10 svar to “Mer krångel…”

 1. Asa Says:

  Nej, här använder de faktiskt ocksa denna procedur. Det ska vikas en kant pa betyget, (!?) denna ska häftas, (?!) stämplas och sedan ska pa baksidan stämplas, skrivas vilken instans eller myndighet och underskrift….. Om du söker till manga ställen (här är ju ingen allmän intagning, det vore ju för enkelt för alla…) sa maste du i princip ställa tid i förväg för vidimering…. Oftast stönar de hela tiden som de sitter och stämplar och viker och har sig (vilket ju dock är deras jobb antar jag). Sedan kan jag ju tycka att stämplade, sigill etc räcker. VAd krävs mer? Själva underskriften eller?
  Hoppas att du far fram allt i tid och med DHL ska det väl komma fram i tid….

  • Brysselkakan Says:

   Mardrömmen just nu är att hon som har alla papper är på semester… Det måste skickas från skolan nämligen… Och det som saknas är hennes vidimering (namnteckning och telnr) på varje papper. Annars är allt som det ska men utan detta ingen skola till hösten.

 2. Asa Says:

  Men hur kan det vara sa? De har ju säkert haft elever som gatt den vägen förut, eller? Om du inte far tag i henne (eller nagon annan) sa maste ju dessa kopior med stämpel, sigill och allt gälla för ansökning och sedan far de fa komplettering lite senare (det rör sig ju troligtvis inte om sa lang tid). Usch vad jobbigt och byrakratiskt!

  • Brysselkakan Says:

   Det är flera år sedan de hade någon som sökte till svenska universitet. Jag tänker kontakta rektorn på HS om jag inte får kontakt med henne som sköter detta vanligtvis. Tyvärr så tror jag inte VHS godtar komplettering, 5 juli är sista datum men givetvis ska jag ringa dem också direkt på måndag. Och be att få tala med någon chef!

 3. Eva W Says:

  Har du originalbetyget? Du kan gå till kommunen och be dem vidimeradkopiorna där, med stämpel. Men en möjlighet är att två andra personer intygar att betygskopian stämmer med originalet. Gör bägge o skicka, med DHL eller dy .Dets ka inte behöva ta mer än ett dygn.

 4. Eva W Says:

  men det står ju på här på deras ansökningsblankett:
  5 Med vidimerad kopia menas att minst en person ska intyga att kopian stämmer med originalet. Vidimeringen ska innehålla namnteckning, namnförtydligande, adress och telefonnummer.
  Ring igen!! Betygen fr Europaskolan faxas in på deras examensdag – dvs nu på fredag.
  Ring annars till intitutionen han sökt till och hör vad ni ska göra. Bråka!
  Lycka till

 5. benved Says:

  vad bra att det löser sig, ursäkta att jag la mig i – men jag blir så trött på vhs för det blir ofta fel. Trodde dessutom att han kom fr en IB-utbildning.
  lycka till till grabben
  o med flytt

  • Brysselkakan Says:

   Ja, VHS är väl inte direkt kända för att vara problemfria ;-)
   J har delvis en IB-utbildning och de betygen kommer direkt till VHS från IB-nämnden nu på torsdag. Men sedan har han andra betyg från år 10 och 11 som ska med plus sitt diplom från skolan, det är dessa som det krånglats med. IB-betygen kan jag inte råda över och om det blir fel… Ja, då lägger jag nog mig ner och skriker rakt ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: