Nya ljud

I fredags kväll la sig lugnet i vårt kvarter. För onsdag och torsdag kväll var det ju konsert. Fast det blev ju ett mycket kortvarigt lugn för igår körde tivolit i gång, och pågår till den 19. Alltså 19 augusti… varje kväll till 01.00 och till 02.00 på helgerna.

Än så länge rätt ok då det inte är så galet varmt utan det går att sova med stängda fönster. Annars är det som att försöka sova mitt inne på Liseberg eller Grönan!

4 svar to “Nya ljud”

 1. Camilla Says:

  Oljud nattetid är inte så värst trevligt. Då vi bodde i Maastricht så väcktes vi ofta under nätterna när det var karnevalsvecka i februari. Av nåt gäng som kom gående förbi vårt hus blåsande på trumpet eller nåt liknande. Vi hade svenska bekanta som bodde i centrumkärnan av stan och de fick ofta fly sin lägenhet under den tiden. För det var sånt oljud på de närliggande pubarna natten igenom. Karnevalsmusik är nåt man tröttnar på ganska snabbt.

  Sen då vi flyttade till slottet i Mheer så ordnade den lokala fotbollsföreningen en rockfestival varje vår. Inne på slottsgården. Mheer har bara drygt 600 invånare så första gången vi skulle få uppleva den händelsen, så förväntade vi oss nåt litet festtält mitt på innergården eller nå annat småskaligtt. Men hela den bakre delen av stallet inreddes med en stor scen och på slottsgården restes ett stort serveringstält. Sen drällde det in ungefär 2000 ungdomar per kväll, två lördagar i rad. Och musiken dånade i våra väggar ända tills klockan ett på natten. Fotbollsföreningen fick in en himla massa pengar och nu i efterhand så är det ju nåt att minnas. Mina svärföräldrar var på besök under en festival och min ganska korta svärfar kände sig som en dvärg bland alla de långa holländarna på festivalen. :) Vi hade förstås gratis inträde dit.

  Hoppas att vädret hålls inom lämplig temperatur en månad framöver nu då, så ni slipper öppna fönstren.

  • Brysselkakan Says:

   Man vänjer sig! Och jag tar hellre ljuden från tivolit än konsert på torget runt hörnet, men visst stör det och jag sover sämre. Plus att vi i år bara åker iväg en av dessa veckor, åren innan har vi varit borta största delen av tiden.

 2. Fäldtliv Says:

  Ni får flytta hem till oss;-) Pär jobbar sin sista dag på tisdag och efter det dröjer det några veckor innan vi är i Bryssel. För övrigt kan jag meddela att bilresan till Sverige gick bra. Jag slapp att fickparkera utmed vägen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: