Fynd!

I går, när jag bara skulle ta en snabb sväng till vår närmaste matbutik för att köpa köttfärs till lunchen, tog jag en liten sväng in på loppmarknaden som är på torget varje dag. Gick förbi ett ställe där jag köpt mina Musse-figurer. Kände att jag nog borde kika bättre och vände. Inga Musse men där står en gammal kameraväska med kamera i och jag tro att det är just en sådan som J letat efter i den.

Ringer J och jo, det är rätt! Han kommer upp till mig och vi samtalar med mannen som säljer dem. Det visar sig att han har en till som J är intresserad av. Fast hemma hos sig. Så mannen, J och jag traskar iväg hem till honom, han bor fem minuter bort.

Väl framme vid ett slitet hus med en trappuppgång som skulle göra en svensk brandsäkerhetsansvarig mörkrädd så knatar vi upp för alla trapporna till mannens lägenhet. Jag vet inte om hans bostad kan sägas vara typisk belgisk men jag tror ändå att många belgare bor just så slitet och skabbigt som han gör… Hade velat ta bilder men kände att nä, inte kunde jag det.

 

Lite senare gick J och jag hem med två kameror, en Canon A-1 och en Canon FT b, den ena i nyskick, samt orginalväskor och flera objektiv. Och en mycket nöjd son!

Annonser

6 svar to “Fynd!”

 1. my Says:

  Wow, vilka fynd! Lycklig kille du lär ha hemma nu. :)

  • Brysselkakan Says:

   Ja, han var glad och log! Idag ligger han helt utslagen av migrän och har inte ens klivit upp än… Det blev lite mycket igår med först provtagning på labb och sedan allt detta med kamerainköp.
   J fotar enbart analogt numera och då är det sådana här fynd som gäller!

 2. Miss Marie Says:

  Wow! Fotar han analogt så är ju det här en guldgruva! Är det här samma son som klär sig i kostym varje dag? Vilken kille! :)

  • Brysselkakan Says:

   Japp, samma son! Han fotade digitalt och lärde sig så med en bra digital systemkamera men har gått över till analogt då han gillar det bättre. Det går att köpa beg kameror och fin fina objektiv till bra priser så fynda kan man verkligen göra.

 3. Karin Sjögren Says:

  Härligt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: