Livet och sånt

Idag har jag strosat runt på stan och åkt bil, mest åkt bil faktiskt. Och tänkt!
Tänkt på hur livet här i Bryssel varit och sånt.

Och insett att jag vant mig vid staden, accepterar de skruttiga gatorna, insett att belgiska butiksbiträden är och förblir otrevliga ganska ofta, vant mig vid den galna trafiken. Lärt mig köra bil mer som en belgare än som en svensk! På gott och ont… numera kör jag gladeligen mot gult som alla andra… DET måste jag lägga av med bums! Men här gör alla det och många kör gärna lite mot rött också, tyvärr.

Vant mig vid att bo i en storstad med allt max 15 minuter bort från min port. Vant mig vid att kunna köpa fräscha grönsaker och frukt i småbutiker. Att ha sommarvärme långt in i oktober, att vintern är näst intill obefintlig, att det är ljust längre under vinterhalvåret och att våren kommer tidigt! Vant mig vid de dålig isolerade husen och dörrar som går inåt.

Listan kan göras lång och det är så mycket jag fått lära mig, vänja mig vid och vara med om under de tre och ett halvt åren vi bott här. Jag är tacksam för detta! Men nu är det snart över och en ny del av vårt liv tar vid, nya erfarenheter ska mötas och allt är väl som en tomt blad just nu!

Nä, dags att sluta skriva nu tror jag, innan jag börjar låta löjlig!

Annons

2 svar to “Livet och sånt”

  1. sofiainengland Says:

    Tänk att man t.om vänjer sig väl vid som man kanske inte ens gillade i början, eller sånt som irriterade en!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: