Snabbkurs

Det blir visst en del till i berättelsen om min ugnsplåt. För Camilla ville veta hur jag gjort och snabbkurs utlovades.

Först försökte jag med Svinto. Gick sådär… Sedan blötlade jag med maskindiskmedel och gnodde med Svinto. Igen. Lite lossnade men nä, inte ren.

Så köpte jag ugnsrengöring! AK tipsade om det.

Sprayade på, lät stå över natten, spolade av och gnodde med Svinto. Och nu hände det saker! Den blev nästan helt ren. Gjorde om allt natten därpå och så tog jag en kniv och skrapade på de fläckar som var kvar och blev den som ny!

Annons

4 svar to “Snabbkurs”

 1. Fina Frun Says:

  Vad bra att du fick det rent!

  svar:
  Jag skulle avråda från högblanka bänkskivor överhuvudtaget – oavsett färg. Fingeravtryck, smuts och repor framträder allt för tydligt!

  Våra bänkskivor är kritvita men matta, små”poriga” för slät yta. De kallas ”velvet” (Vedum). Väldigt behaglig varm känsla. Vi valde rundade kanter, vilket jag rekommenderar, för då slipper du missfärgningar i list-kanterna.

  Natursten finns ju inte i enfärgat vitt, men det finns kompositsten (stenmjöl) som går att få i vilken färg man vill samt Akrylsten, som även det går att få i valfri färg.

  Jag valde bort natursten och komposit för den kalla hårda ytan. Men Akrylsten är toppen! Det gjuter man på plats och man slipper skarvar. Ytan är sammetslen, varm och matt. Blir det mot all förmodan ett märke i skivan, så är det bara att massera bort det. Dyrt dock!

  Vår husleverantör ville inte låta oss välja Akrylsten pga pressat tidschema, så det blev laminat istället – som ser ny ut efter två års flitig användning!

  Hoppas svaret kan vara till hjälp!
  Kram/Fina Frun

 2. Camilla Says:

  Åh la laa – ska spana efter sånt i butiken! Kan ju vara bra att spraya på insidan av den helprickiga ugnsluckan också. ;-) Tack för snabbskolan! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: