En månad

I går kom jag på att vi nu bott här en månad. Det känns för det mesta betydligt längre men ibland betydligt kortare. Fortfarande har vi för många lådor på nedre plan som vi inte packat upp, det är rätt rörigt där faktiskt. Detta tänkte vi ta tag i nästa helg.

Vi lär oss mer och mer att hitta här i stan, den är ju rätt liten! Men alla favoritställen och var man hittar bästa stället när man söker något speciellt, ja det kommer nog efterhand. Men det känns att vi hittat rätt! Här vill vi bo ett tag och frågan är om vi inte behåller detta hus om vi skulle hamna utomlands igen om några år.

Och det vill inte säga lite det! T och jag har aldrig varit särskilt sentimentala när det gäller boende och vi sålde ju till och med vårt ”nästan nya hus” som vi själva ritat när vi drog till Bryssel. Har inte tänkt många sekunder på det huset sedan dess. Det var underbart men nu får någon annan familj känna så istället.

Men här! Ja, detta hus är nog så nära man kan komma den dröm som T och jag haft, att hitta en gammal fabrik i tegel och bygga om till ett hem. Och nu blev det ett gammal mentalsjukhus! Vi bor till och med i den del som kallades Stormen, det vill säga där de värsta patienterna bodde. Fast jag skulle tyck det vore värre att bo i den gamla sjukhuskyrkan som numera är avkristnad och ombyggd till bostad för där låg obduktionslokalen också… Hua!

Livet går vidare!

8 svar to “En månad”

 1. my Says:

  HÄrligt att ni trivs! :) Det är så det ska vara.

 2. petchie Says:

  Det låter alldeles underbart att ni har hittat ERT HEM! Jag sa just till T att ert hus ser fantastiskt ut på bilderna och han sa att ni trivs väldigt bra. Coolt med ett hus med historia!
  NI kanske ska kolla på Gökboet en kväll? ;-)

 3. M Says:

  Mmmm, det håller jag med om; att en gammal tegelbyggnad ombyggd till bostad är drömmen. Härligt att ni faktiskt hittat en! Grattis :-)

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Än finns väl den där drömmen om ett gammal industrilokal i tegel kvar, stora valvformade fönster och massor av meter i takhöjd. Men detta är näst bäst och duger mer än väl!

 4. Dila Says:

  Med tanke på att jag bor i närheten och dessutom jobbat i Strängnäs så har jag hört en hel del om mentalsjukhuset. Det är häftigt med byggnader som har historia även om det är en otäck sådan. Gamla byggnader har ofta en charm som nya aldrig kan få på samma sätt. Jag har också en dröm om att få göra om en gammal industrilokal till ett mysigt boende. Har du varit i Munktellområdet i Eskilstuna där de tagit vara på gamla industribyggnader? Där finns en idtrottsanläggning, konstmuseet, Folkhögskolan, ett nyföretagarcentrum mm. Hur fint som helst. Härligt att höra att ni trivs.

  Kram Dila

  • Brysselkakan Says:

   Ja, den historian som gamla hus har får nog väldigt få nya hus, tyvärr. Och så gediget som hus byggdes förr går det inte bygga idag, det skulle bli för dyrt.
   Munktellområdet känner jag väl til, har bott åtskilliga nätter på Hotell Bolinder Munktell genom åren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: