Efter tre och ett halvt år med bara bruna ägg blir jag fortfarande lite förvånad varje gång jag öppnar en äggkartong i Sverige. Vita!

Och en annan sak: gulan här är så himla blek.
This entry was posted on 30 oktober 2012 at 7:19 and is filed under (10) Oktober 2012. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or trackback from your own site.
30 oktober 2012 kl. 8:32 |
Jag köper numera våra ägg på marknaden/saluhallen i stan och slås varje gång av den otroligt mörkt gula gulan. Undrar vad det är för skillnad på hönsens mat?
30 oktober 2012 kl. 10:22 |
Eller så är det bara skillnad på hönsen? Är dina ägg bruna också?
30 oktober 2012 kl. 12:07
Jäpp bruna ägg här. Har inte sett några vita här än så länge.
30 oktober 2012 kl. 12:12
Är kanske vita ägg något som bara finns i Sverige?
30 oktober 2012 kl. 10:03 |
Japp, jag har samma reflektion när jag är hemma, vitt och blekt… Men de senaste äggen vi köpte här i Bryssel hade också en mycket blek gula, naturligtvis kommer jag inte ihåg vad det för någon sort…
30 oktober 2012 kl. 10:23 |
Man blir liksom snopen när man öppnar paketen och förväntar sig bruna ägg, visst finns det bruna även i Sverige men inte så vanligt.
30 oktober 2012 kl. 12:39 |
Det beror bara pa vilken ras av höns det är. För smaken gör det ingen skillnad. Äggulefärgen; mörk eller ljus, beror pa fodret. Mörk färg = ”naturligt” foder är en regel, MEN den omgas ibland av tillsatser som gör att äggulan blir mörkare. Frigaende höns har ofast en större äggula. Vi har även sma, ljusgröna ägg. De är kanon! Tänkte tanken att jag skulle skicka dig ett par, men avslog den direkt…. Kan du se när tyska posten hade hanterat dem!
30 oktober 2012 kl. 12:49 |
Haha! Du kanske skulle satsa på ruttna ägg, skulle kanske få lite fart på posten i Tyskland!
Men då vad det med färgen som jag trodde; ras och mat!